ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Τo ΠΑΣΟΚ για την τροπολογία “μπλόκο” σε Κασιδιάρη -Τι προτείνει

Facebook
Twitter
“Η κυβερνητική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας παρακολουθούσε επί μια τριετία τις πολιτικές μεταμορφώσεις ενός εγκληματικού μορφώματος χωρίς να παρεμβαίνει νομοθετικά.” τονίζουν πηγές στην Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως επισημαίνουν στο ΠΑΣΟΚ μπορεί η τροπολογία για τον αποκλεισμό του μορφώματος Κασιδιάρη να είναι στο παρά πέντε, με ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά υπάρχει η ευκαιρία η παρέμβαση να μην είναι ελλιπής.

Στο Κίνημα δεν επιθυμούν να εντάξουν αυτό το θέμα στον κομματικό ανταγωνισμό, ο οποίος “έχει περάσει από την τοξικότητα στο επόμενο στάδιο, της αφιονισμένης πολιτικής σύγκρουσης”. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής άλλωστε δεν υπήρξε ποτέ  θιασώτης αυτής της λογικής και απέφευγε από την πρώτη στιγμή να μην ενταχθεί ένα τέτοιο θέμα σε μικροκομματικές λογικές.

Όπως επισημαίνουν στην Χαριλάου Τρικούπη “ο στόχος μας είναι κοινός και συνίσταται στην άμυνα της δημοκρατίας απέναντι στην οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα που υποδύεται την πολιτική πράξη.”

Τι προτείνει το ΠΑΣΟΚ για την συγκεκριμένη τροπολογία:

– Πρέπει να είναι συνταγματικά και νομοτεχνικά άρτια, εντός των περιορισμών που μας θέτουν δύο διατάξεις του Συντάγματος (29 Παρ.1 και 51 παρ. 3). Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να ζητηθεί και η γνώμη της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής.

– Πρέπει να αντιμετωπίζει το ζήτημα της πραγματικής ηγεσίας, το ενδεχόμενο δηλαδή ένα πολιτικό κόμμα που υποκρύπτει εγκληματική οργάνωση να δομείται με τον ίδιο τρόπο με εκείνη, με άλλους να είναι αχυράνθρωποι και άλλους οι πραγματικοί διευθύνοντες.

– Επιπλέον, πρέπει να διασφαλίζει τις δικονομικές εκείνες εγγυήσεις, με κορυφαία την expressis verbis διασφάλιση του δικαιώματος της ακρόασης.

-Τέλος, πρέπει να αποφεύγει γενικολογίες και αοριστίες που θα επέτρεπαν παρερμηνείες μιας τέτοιας διάταξης ή υπερβολικά πολλές αξιολογικές κρίσεις από το αρμόδιο δικαστήριο (Άρειος Πάγος).

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top