ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Το πιο πρωτότυπο μπαλκόνι της Κορίνθου

244339527 306544014137581 2295101910024764442 n
Είναι, ίσως, το πιο πρωτότυπο μπαλκόνι της Πάτρας. Στην οδό Κορίνθου και Γκότση, διαγωνίως απέναντι απ’ το Αρσάκειο. Και πλάι απ’ τα φροντισμένα φυτά, ο ιδιοκτήτης ή η ιδιοκτήτρια στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, έχει τοποθετήσει σήμανση, μέρας και νυχτός, ώστε να προσέχουν και να μη προσκρούουν οι οδηγοί οχημάτων μεγάλου ύψους που διασχίζουν κάθε στιγμή του 24ωρου τον δρόμο.

Πάτρα, δηλαδή, του 2021… Μια πόλη που εμβαλωματικά προσπαθεί ν’ αναχαιτίσει καθημερινούς κίνδυνους. Και να προφυλαχθεί… Σήματα κινδύνου, πινακίδες για ελαφρά κλίση αριστερά, φωτοδότες, όλα μαζί η «άμυνα» του συμπολίτη που δεν θέλει να δει την οροφή μιας νταλίκας να ξηλώνει το μπαλκόνι του.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του δυτικού κόσμου, το θέμα θα ήταν κυρίαρχο στην ειδησεογραφία, ως τρανταχτή παραφωνία της εικόνας και της λειτουργίας μιας μεγάλης πόλης. Εδώ, είναι απλώς μια ευφάνταστη έκφραση της ανάγκης ενός συμπολίτη να προστατευθεί. Έκφραση που εξαντλείται σε φευγαλέα και εφήμερα σχόλια. Και, πιθανότατα, θα ξεχαστεί αύριο, απ’ όλους, πλην του καιροφυλακτούντος συμπολίτη του πρώτου ορόφου στην Κορίνθου και Γκότση…

You may also like

Comments are closed.