ΑΘΛΗΤΙΚΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Το πλάνο και… τα ερωτηματικά για τη Β’ Εθνική 36 οµάδων

anardthiosi superleague
Το πλάνο Αυγενάκη πέρασε με… ένα τριαντάφυλλο και περιλαμβάνει 2 Ομίλους Βορρά και Νότου και πολλές δυσκολίες για όποια ομάδα προσβλέπει σε άνοδο.

Πιο δύσκολο αναμένεται να γίνει το έργο της Παναχαϊκής τη νέα σεζόν, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν άρδην στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης προχωρά στην αναδιάρθρωση της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας (δεν βρήκε καμία αντίσταση από ομάδες και Λίγκα) και συνεπώς από τη σεζόν 2021-22 θα έχουμε συνολικά πρωτάθλημα με 36 ομάδες.

Όμιλοι σε Βορρά, Νότο και… ομάδες Β΄

Η Super League 2 θα ακολουθήσει το μοντέλο της παλαιάς Football League, δηλαδή θα χωριστεί σε 2 ομίλους των 18 ομάδων (Βορράς-Νότος), ενώ μένει να ξεκαθαριστεί που θα οδηγηθούν οι 2 ομάδες της Super League 2 οι οποίες υποβιβάστηκαν (Καραϊσκάκης-ΟΦΙ), ενώ από την Football League θα ανέβουν συνολικά 16 ομάδες συν τέσσερις από την Γ’ Εθνική.

Ακόμη, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως πλέον στο «κόλπο» μπαίνουν και οι ομάδες Β’ των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού που θα μοιραστούν στους 2 ομίλους.

Παράλληλα, το μετοχικό Κεφάλαιο για τη νέα κατηγορία θα είναι περίπου 250.000 ευρώ, ενώ η εγγυητική 100.000 ευρώ (η Παναχαϊκή ζήτησε να μειωθεί στα 77.000 ευρώ).

Υπάρχουν ακόμη «ερωτηματικά»…

Ωστόσο, στο επόμενο διάστημα θα πρέπει να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το format του πρωταθλήματος, καθώς απομένουν πολλά «ερωτηματικά».

Για παράδειγμα, σε πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών τα πλέι οφ θα πρέπει να τα ξεχάσουμε; Και αν αντί για 36 ομάδες πληρούν τις προϋποθέσεις πολύ λιγότερες, τότε τι ακριβώς κυρώσεις-ανακατατάξεις θα προβλέπονται;

You may also like

Comments are closed.