ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Το “Πλήρωμα 94” ταξιδεύει στο Καστελόριζο για το 1ο Φεστιβάλ Γρίφων

Facebook
Twitter
Από την Πάτρα ως το μακρινό Καστελόριζο θα ταξιδέψει το Πλήρωμα 94, την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συμμετάσχει στο 1ο«Φεστιβάλ Γρίφων». Πρόκειται για ένα μεγάλο επιστημονικό γεγονός, που γεννήθηκε από τα σπλάχνα του ακριτικού αυτού νησιού και απευθύνεται στους κατοίκους του.

Ουσιαστικά είναι μίας εθνικής σημασίας εθελοντική πρωτοβουλία, μία διοργάνωση υψηλού επιστημονικού επιπέδου και κυρίως μια μεγάλη γιορτή επιστήμης, προσφοράς νέας γνώσης και χαράς στο κοινό του νησιού – κάθε ηλικίας και γνωστικού επιπέδου – και όχι μόνο.

Τι είναι ο γρίφος; Είναι οτιδήποτε βελτιώνει τη σκέψη μας και μας εμπνέει να γίνουμε δημιουργικοί.

Στο «Φεστιβάλ Γρίφων» του Καστελλόριζου η εξειδικευμένη ομάδα του «Πλήρωμα 94» θα διοργανώσει παιχνίδια πλοήγησης καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, εναλλακτικές δράσεις που θα απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό (μαθητές όλων των βαθμίδων, κατοίκους του νησιού, επισκέπτες, ολιγομελείς ή πολυπληθείς ομάδες, κ.α.).

Τα παιχνίδια θα διακτινωθούν σε όλη την έκταση του Φεστιβάλ (εντός κτιρίων, στο σχολείο, στο Μουσείο, στο λιμάνι, σε ολόκληρο το νησί). Η φύση των γρίφων θα είναι σχετική με τη λογική του Φεστιβάλ (απλοί, σύνθετοι, επιστημονικοί, θεματικοί κλπ) και ανάλογη με το εκάστοτε κοινό.

Με λίγα λόγια οι συμμετέχοντες θα ζήσουν την εμπειρία πολλαπλών «Κρυμμένων Θησαυρών», που θα είναι προσαρμοσμένοι στο κοινό, στις ανάγκες και στις θεματικές του προγράμματος.

Περισσότερες δράσεις …  επί του νησιού, από 24 έως 26 Σεπτεμβρίου 2021.

  • ΤΟ “ΠΛΗΡΩΜΑ 94” ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΡΙΦΩΝ”

Όπως αναφέρει το Πλήρωμα 94:

Η πρόσκληση να συμμετάσχουμε στο “1ο Φεστιβάλ Γρίφων” στο Καστελλόριζο, στα τέλη Σεπτεμβρίου, αποτελεί για μας ύψιστη τιμή. Μας γεμίζει ικανοποίηση και ευθύνη η παρουσία μας στη διοργάνωση, δίπλα σε μεγαθήρια της γνώσης και του πολιτισμού, όπως το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ίδρυμα Ευγενίδου, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, το Ινστιτούτο Παστέρ, το Μουσείο Γρίφων, οι Science Reactors και τόσοι άλλοι φορείς και επιστήμονες.

Έχουμε συνεργαστεί και κατά το παρελθόν με Πανεπιστημιακά ιδρύματα (Πανεπιστήμιο Πατρών, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο), με Δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις, με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, με συλλογικότητες και εταιρίες, με σπουδαίες προσωπικότητες της χώρας και του εξωτερικού, αλλά ένα τριήμερο εκδηλώσεων υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας έλειπε από το χαρτοφυλάκιο μας. Να που την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου -από την έναρξη ακόμα του Φεστιβάλ- θα προσθέσουμε κι αυτό το παράσημο στην υπέρ-τριαντάχρονη διαδρομή μας!

Γι’ αυτό και οι προετοιμασίες -τόσο της πολυάριθμης ομάδας που θα ταξιδέψει στο ακριτικό νησί από την Πάτρα, όσο και της υποστηρικτής ομάδας στα μετόπισθεν- έχουν, τελευταία, ενταθεί. Χωρίς τις εμπνεύσεις και πρωτοβουλίες του διοργανωτή Pantazis Constantine Houlis και τις άοκνες προσπάθειες της υπεύθυνης του θεσμού Elena Grammatikopoulou ούτε το Φεστιβάλ θα διοργανωνόταν, ούτε εμείς θα προετοιμάζαμε βαλίτσες γεμάτες με κάθε λογής γρίφους για το μεγάλο ταξίδι.

Ανυπομονούμε να συναντήσουμε, να ψυχαγωγήσουμε και να εκπαιδεύσουμε τους μαθητές του Καστελλόριζου, τους μαθητές του σχολείου Ροδίων Παιδεία από τη Ρόδο (που θα έρθουν ως εκεί, ειδικά για το Φεστιβάλ), τους δασκάλους και καθηγητές, τους ντόπιους και τους τουρίστες, τους προσκεκλημένους της διοργάνωσης καθώς και τους συνδιοργανωτές αυτής της μοναδικής γιορτής.

Από την Πάτρα στο Καστελλόριζο είναι ένα… πάθος δρόμος. Το πάθος για τους γρίφους!

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top