ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΩΝ: Καταθέσεις που «καίνε» την Πισπιρίγκου για την Μαλένα και την Ιριδα!

Facebook
Twitter

Το θρίλερ με την υπόθεση Πισπιρίγκου και τον θάνατο των δύο πρώτων κοριτσιών της Ιριδας και της Μαλένας δείχνει να οδεύει στο τέλος του. Το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα παραδίδεται αύριο και όλα δείχνουν πως μέσα σε αυτό θα υπάρχουν ενδείξεις για ασφυκτικό θάνατο. Όπως αποκαλύπτεται μέσω μιας ειδικής εξέτασης, και η Μαλένα και η Ίριδα είχαν έναν ασφυκτικό θάνατο και αυτό, είναι και το βασικό εύρημα που θα περιλαμβάνει το πόρισμα των ιατροδικαστών που θα παραδοθεί την Τρίτη.

Όπως πολλές φορές έχει ακουστεί από τους ειδικούς της τελευταίες ημέρες, ειδικά για το θάνατο του βρέφους, της 6 μηνών Ίριδας, τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα αφού υπάρχουν και σημάδια που αποδίδονται στον ασφυκτικό θάνατο.

Πρόσωπο κλειδί που ενδέχεται να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση είναι η αδελφή της Ρούλας, Δήμητρα Πισπιρίγκου η οποία ήταν παρούσα στο σπίτι όταν πέθανε το βρέφος. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου δεν καλείται ως ύποπτη αλλά ως μάρτυρας. Εκτός και αν στην κατάθεσή της προκύψουν «ασάφειες» όπως αυτές που έχουν να κάνουν με την ώρα θανάτου της μικρής αλλά και τις συνθήκες.

Στο μεταξύ η πολύωρη κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος την Πέμπτη μίλησε για όλους και για όλα στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, έδωσε πολύτιμα στοιχεία στις Αρχές για την πολύκροτη υπόθεση! Και ακόμη περισσότερο, τους «επιβεβαίωσε» κατά ένα τρόπο το κίνητρο της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας! Ο  πατέρας των αδικοχαμένων παιδιών μίλησε για την 33χρονη κατηγορούμενη, Ρούλα Πισπιρίγκου, και τους θανάτους των τριών κοριτσιών τους.

 

Με την Μαλένα να φεύγει από τη ζωή το 2019 στο νοσοκομείο Ελπίς, ο Μάνος Δασκαλάκης περιγράφει στην κατάθεσή του όσα συνέβησαν εκείνες τις ημέρες. Ο πατέρας έλειπε την ώρα του θανάτου του παιδιού και έφτασε άρον-άρον στο νοσοκομείο.

Στην κατάθεσή του αναφέρεται σε εκείνη την περίοδο, καθώς και στο ζήτημα που είχε προκύψει με την παράταση της νοσηλείας της Μαλένας, που θα οδηγούσε το ζευγάρι στον χωρισμό, καθώς ο ένας θα έπρεπε να γυρίσει στην Πάτρα για να εργαστεί, ενώ η 33χρονη μητέρα θα έπρεπε να μείνει στην Αθήνα για να φροντίσει το παιδί.

Ένα επεισόδιο που περιέγραψε ο Μάνος Δασκαλάκης στους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, αποδεικνύει την ένταση που υπήρχε στη σχέση του ζευγαριού.

 

Ο 30χρονος τόνισε στην κατάθεσή του πως ένα 24ωρο πριν φύγει από τη ζωή η Ίριδα, είχε έναν έντονο καυγά με την Ρούλα Πισπιρίγκου και έφτασε στο σημείο να την χτυπήσει δύο φορές στο πρόσωπο, προτού φύγει από το σπίτι.

Με τον τρόπο αυτό και με όσες αποκαλύψεις έχουν ήδη έρθει στο φως για τους καυγάδες και τα μηνύματα γεμάτα οργή, που αντάλλασαν οι γονείς των τριών άτυχων παιδιών, ουσιαστικά, ο Δασκαλάκης – ηθελημένα ή άθελά του – έδωσε ένα «κίνητρο» για τις πράξεις της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Και αυτό, γιατί όποτε υπήρχε σοβαρό επεισόδιο μεταξύ τους και εκείνος έφευγε από το σπίτι, συνέβαινε ή κάτι σοβαρό, όπως τα επεισόδια της Τζωρτζίνας, ή – στην περίπτωση της μικρούλας Ίριδας – το μοιραίο…

 

 

Πως η Τσιόλα… «καίει» την Ρούλα!

Στο μεταξύ οι Αρχές έχουν ήδη στον φάκελό τους και την κατάθεση της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα για τον θάνατο της ΙριδαςΗ προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών διέψευσε πως συνομίλησε με τη μητέρα σε σχέση με τον πιθανό χρόνο του θανάτου του βρέφους. Εξήγησε δε, τους λόγους που ήταν αδύνατος ο χρονικός προσδιορισμός. Για παράδειγμα το παιδί μεταφέρθηκε νεκρό στο Καραμανδάνειο, πριν κληθεί ιατροδικαστής για να εξετάσει τις συνθήκες θανάτου με επιτόπια αυτοψία. Τότε… θα μπορούσε να βρεθεί και η ακριβής ώρα του θανάτου του βρέφους. Ετσι οι έμπειροι ερευνητές της υπόθεσης κατέγραψαν ως πολύ σημαντικό και κρίσιμο στοιχείο το γεγονός ότι, κατά το συμπέρασμά τους, η Ρούλα Πισπιρίγκου αποπειράθηκε να παραπλανήσει, επικαλούμενη ψευδώς άλλη ώρα από εκείνη που έφυγε από τη ζωή το βρέφος. Η κατάθεση της κ. Τσιόλα περιστράφηκε για αρκετή ώρα και γύρω από τον τρόπο που μέσα στην κούνια της η Ιριδα έχασε την αναπνοή της και τη ζωή της. Στον «μηχανισμό του θανάτου» διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του βρέφους, με τις δύο μικρές κηλίδες αίματος, ενώ συν τοις άλλοις φέρεται ότι ήταν και εμποτισμένο με κάποιο υγρό.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top