ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το πρώτο ελληνικό ρούμι είναι γεγονός

elliniko rum

Πέντε γυναίκες στη Γενισέα Ξάνθης επένδυσαν το κομπόδεμα που κρατούσαν για τα γεράματά τους, προκειμένου να φέρουν ξανά στο προσκήνιο το ζαχαροκάλαμο και να το αφήσουν προίκα στον τόπο και τα παιδιά τους.

Σύστησαν Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση και πέρα από τα προϊόντα με πετιμέζι που παρασκεύασαν, αποφάσισαν σε συνεργασία με εταιρεία αποσταγμάτων από την Θεσσαλονίκη να κάνουν πραγματικότητα ένα ακόμη όνειρό τους.

Το πρώτο ελληνικό ρούμι. Όπως λένε, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να γευτεί κάνεις, γιατί παράγεται με πολύ αγάπη, από μοναδική πρώτη ύλη.

Παραγωγή βιοκαυσίμων από ενεργειακά φυτά:

Ραχοκοκαλιά των ακριτικών νομών της Βόρειας Ελλάδας αποτελούν τα ενεργειακά φυτά. Πολλοί αγρότες έχουν στραφεί σε αυτά γιατί θεωρείται συμφέρουσα η καλλιέργεια τους. Δεν θέλουν πολύ λίπανση και νερό και οι αποδόσεις τους όπως λένε, είναι πολύ καλές.

Από άστεγος… κτηνοτρόφος:

Γνωρίζουμε έναν 59χρονο που η ζωή του τα έφερε όλα δύσκολα και βρήκε τελικά διέξοδο στον πρωτογενή τομέα. Έμεινε χωρίς δουλειά, στο δρόμο, άστεγος  και φιλοξενήθηκε στο Πολυδύναμο Κέντρο αστέγων του δήμου Αθηναίων.

Άδραξε όμως την ευκαιρία που του πρόσφερε το ΚΥΑΔΑ και η ομάδα παραγώγων “PROUD FARM” και έκανε μια νέα αρχή, ως κτηνοτρόφος, στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης.

Η  επανένταξη των αστέγων στην κοινωνία είναι ένας από τους βασικούς στόχους του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και αρκετοί είναι οι φιλοξενούμενοί του, που δείχνουν ενδιαφέρον να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

You may also like

Comments are closed.