Το ρεύμα «γονατίζει» τους Πατρινούς…

Facebook
Twitter
Επιμένει η «Πολιτεία» στο μείζον ζήτημα των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα. Και στην αφαίμαξη των νοικοκυριών στην Πάτρα, ειδικά αυτό τον μήνα που παραλάβαμε τους νέους λογαριασμούς. «Έχουν μπει οι εταιρείες ρεύματος συνεταίροι στο μισθό και στη σύνταξη μας», έλεγε την Πέμπτη στην «Πολιτεία» ο αναγνώστης μας Δημήτρης Τσάμης, απ’ την οδό Ακρωτηρίου (πλατεία Παπανδρέου).

Περίπου την ίδια μέρα η «Πολιτεία» παρέλαβε ανακοίνωση της ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Εύας Καϊλή. Με αναφορά στην πρωτοβουλία της να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με την οποία λέει το αυτονόητο. Ότι, δηλαδή, «αναδεικνύεται η ανάγκη για άμεση καταπολέμηση των υπέρογκων χρεώσεων στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι πολίτες σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Η Εύα Καϊλή, αν και το θέμα δεν βρήκε…χώρο (κακώς) στα πρωτοσέλιδα, επεσήμανε ότι τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά, σε συνάρτηση με «τις δυσμενείς προβλέψεις για περαιτέρω αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης έλλειψης φυσικού αερίου, αλλά και της αναμενόμενης αύξησης της ζήτησης για ηλεκτρικό ρεύμα την χειμερινή περίοδο».

Και ζήτησε «οι ευρωπαϊκές προσπάθειες για την αναχαίτιση των δυσβάστακτων αυξήσεων του ηλεκτρικού ρεύματος να εντατικοποιηθούν». Αν θα γίνει κάτι ή όχι, θα το δούμε προσεχώς.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ζούμε στην Πάτρα, η εκτίναξη των λογαριασμών στο ηλεκτρικό ρεύμα έχει «γονατίσει» τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Και δεν φταίει για όλα.
Ζώης Μαρίνος
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top