ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Το ρεύμα… καίει τη ΔΕΥΑΠ – Ανδρέας Παπανικήτας: «Οι Πατρινοί… ΔΕΝ θα πληρώσουν την ‘νύφη’»!

ΔΕΥΑΠ
Η έκρηξη της ακρίβειας που μαστίζει τον τελευταίο καιρό τη χώρα στο μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, κι όχι μόνο, αγγίζει ασφυχτικά και την ΔΕΥΑΠ!

Σε μια ευθεία παραδοχή προς την «Πολιτεία», μάλιστα, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του δήμου της Πάτρας, Ανδρέας Παπανικήτας, επισημαίνει τον μεγάλο βαθμό επιρροής από το κύμα ανατιμήσεων στην ενέργεια, εξηγώντας ότι οι λογαριασμοί που καταφθάνουν στην ΔΕΥΑΠ για χρήση ηλεκτρικού ρεύματος είναι «φουσκωμένοι»  σε πρωτοφανές επίπεδο, φέρνοντας την Επιχείρηση στη δυσμενέστερη οικονομικά θέση από ποτέ.

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ «ΠΝΙΓΕΙ» ΤΗΝ ΔΕΥΑΠ ΜΕ 3 ΕΚ. € !

Η ΔΕΥΑ της Πάτρας χρησιμοποιεί ρεύμα για τη λειτουργία των αντλιοστασίων και σύμφωνα με τον κ. Παπανικήτα έχει υπολογιστεί ότι με την προσθήκη και των νέων αντλιοστασίων (περιοχών που συνδέονται με τον βιολογικό) η συνολική αύξηση του ρεύματος για την ΔΕΥΑΠ θα εκτοξευτεί στο… 55%!

Και για να μιλάμε στην πιο κατανοητή γλώσσα των ευρώ, η συνολική επιβάρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΥΑΠ ετησίως υπολογίζεται στα… 3 εκατομμύρια ευρώ! «Όταν ήδη η οφειλή που καλύπτει κάθε χρόνο η ΔΕΥΑΠ προς την ΔΕΗ για χρήση ρεύματος κυμαίνεται από 3,5 έως και 4 και πλέον εκατομμύρια ευρώ», δηλώνει ο κ. Παπανικήτας. Μ’ άλλα λόγια, σε αυτά τα χρήματα θα προστεθούν κι άλλα 3 εκατ. € που η ΔΕΥΑΠ πρέπει να βρει πάση θυσία!

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ… ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Είναι κάτι που διατυπώθηκε και στη Βουλή, στο πλαίσιο της έντονης αντιπαράθεσης που είχαν την περασμένη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Ο οποίος στην ομιλία του πρόταξε τις αλυσιδωτές συνέπειες που προκαλεί η ακρίβεια στις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης όλης της χώρας.

ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ «ΑΓΓΙΞΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

«Η ΔΕΗ χρεώνει την ΔΕΥΑΠ με… ‘Οικιακό Τιμολόγιο’»

Το πρώτο βασικό ερώτημα που αυθόρμητα πηγάζει από το νου, αφορά στο… «γιατί» μια ΔΕΥΑ πληρώνει τόσα πολλά για ρεύμα. Και η απάντηση του κου Παπανικήτα παραπέμπει στα… γνωστά αξιοπερίεργα και αντιφατικά που συμβαίνουν σ’ αυτή τη χώρα.

Διότι η ΔΕΥΑΠ, ΔΕΝ κοστολογείται με βάση την ειδική τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ για τις βιομηχανίες, αλλά με βάση τον απλό τιμοκατάλογο των νοικοκυριών!

«Η ΔΕΥΑΠ χρεώνεται μέσω οικιακού τιμολογίου και όχι βιομηχανικού», τονίζει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ. Σημειώνοντας επίσης ότι και επί τωρινής αλλά και επί προηγούμενης κυβέρνησης (με τον τότε αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη) γίνεται προσπάθεια, μέσω της Ένωσης των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης, ώστε να αλλάξει το καθεστώς, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

«ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ…»

Το πιο σημαντικό, που αφορά τους πατρινούς καταναλωτές νερού, είναι ότι η ΔΕΥΑΠ κάνει ήδη σχεδιασμό προκειμένου τα επιπλέον 3 εκατομμύρια ευρώ που θα χρειαστούν για τους λογαριασμούς του ρεύματος να μην επιβαρύνουν τους καταναλωτές.

«Εμείς, όπως ξέρετε, κύριε Ροδίτη, είμαστε αμετακίνητοι στην κατεύθυνση να αναγνωρίζουμε τις πραγματικές δυσκολίες και τα προβλήματα των συμπολιτών μας. Ξέρουμε το πόσο δύσκολη είναι η εποχή. Άρα το μέλημά μας είναι να μην μετακυλήσει το κόστος αυτό στην τσέπη των δημοτών μας.

Οι αυξήσεις θα παρουσιαστούν στην τιμολογιακή μας πολιτική για το 2022 αλλά σας διαβεβαιώνω ότι θα παραμείνουμε αμετακίνητοι στην κοινωνική μας πολιτική του 2021».

του Αχιλλέα Ροδίτη

You may also like

Comments are closed.