ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Σάββατο η μεγαλύτερη πτώση της θερμοκρασίας – Ο χάρτης των χιονοπτώσεων

autokinitodromos xioni

Μπορεί την Πέμπτη να ανέβει λίγο η θερμοκρασία, ωστόσο σύμφωνα με το meteo, αυτό θα είναι ένα πρόσκαιρο φαινόμενο καθώς ο καιρός, θα παγώσει και πάλι την επόμενη μέρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση για τον καιρό από το meteo, πρόσκαιρη μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία την Πέμπτη (11/1/24) κυρίως στη Θράκη και τα νότια νησιωτικά τμήματα, όμως από την Παρασκευή (12/1/24) προβλέπεται νέα πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης από τη Βόρεια Σκανδιναβία και τη Ρωσία κινούνται ήδη προς τα Βαλκάνια, και θα προκαλέσουν αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στην Ελλάδα κυρίως το Σάββατο (13/1/24).

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τη θερμοκρασία που προβλέπεται την Πέμπτη (11/1/24) σε υψόμετρο περίπου 1500 μέτρων, επίπεδο στο οποίο μελετάται την κίνηση των αερίων μαζών. Το μπλε βέλος δείχνει την κίνηση της αρκτικής αέριας μάζας προς τα νότια, ενώ το κόκκινο βέλος την κίνηση των θερμών αερίων μαζών από την Κεντρική Μεσόγειο.

Ο δεύτερος χάρτης δείχνει τη θερμοκρασία που προβλέπεται στο ίδιο υψόμετρο το Σάββατο (13/1/24). Η ψυχρή αέρια μάζα, που διακρίνεται με αποχρώσεις μπλε χρώματος, θα κατακλύσει το μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Ευρώπης όπου θα προκαλέσει και την εκδήλωση χιονοπτώσεων.

xartis2 1

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της Τετάρτης (10/1/24), οι χιονοπτώσεις στη χώρα μας θα έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

You may also like

Comments are closed.