ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Το σχέδιο για covid-free νησιά με πληθυσμό έως 10.000 κατοίκων

Facebook
Twitter
Τον οριζόντιο εμβολιασμό όλων των κατοίκων νησιών με πληθυσμό έως 10.000 σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή του σχεδιασμού, είχαν ενταχθεί στο εμβολιαστικό πρόγραμμα τα μικρότερα νησιά, κάτι που σχεδιάζεται να επεκταθεί.

Όπως ανέφερε, ερωτηθείσα σχετικά, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ήδη υλοποιείται ο σχεδιασμός για οριζόντιο εμβολιασμό όσων κατοίκων το επιθυμούν σε νησιά μέχρι 5.000 κατοίκων. «Προχωρούν και στα νησιά έως 10.000 κατοίκους» πρόσθεσε.

Η κ. Πελώνη είπε επίσης ότι από τις 50 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού που θα παραδοθούν νωρίτερα -σε σύγκριση με τον αρχικό προγραμματισμό- στην Ε.Ε., στην Ελλάδα αναλογούν 1,2 εκατ. δόσεις.

Ως προς το εμβόλιο της Johnson & Johnson, είπε ότι η χώρα βρίσκεται εν αναμονή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ). Τόνισε εξάλλου ότι δεν υπάρχουν προγραμματισμένα ραντεβού για αυτό το σκεύασμα και συμπλήρωσε ότι «τηρούμε στάση αναμονής, ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΜΑ, περιμένουμε».

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι το επόμενο δίμηνο αναμένονται μεγάλες ποσότητες του συγκεκριμένου εμβολίου και θα είναι ένα όπλο στη φαρέτρα αν τελικά πραγματοποιηθούν κανονικά οι εμβολιασμοί σύμφωνα με τον προγραμματισμού.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top