ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Το σουβλάκι έγινε… αλμυρό: Πώς φτάσαμε κοντά στα 3 ευρώ!

Facebook
Twitter

Mετά τις αυξήσεις παγκοσμίως σε υλικά αγαθά, υπάρχει προβληματισμός στην Ελλάδα και για την τιμή που θα φτάσει το σουβλάκι, το αγαπημένο φαγητό Ελλήνων και τουριστών στην χώρα μας.

Η αλήθεια είναι ότι η αύξηση κοντά στο 20% σε βασικά προϊόντα, έχουν φέρει αυξήσεις. Ρεύμα, φυσικό αέριο, μέχρι και το κρέας παγκοσμίως έχει πλέον υψηλότερη τιμή και αναμενόμενα αυτό συμπαρασύρει και το σουβλάκι.

Γνωστά μαγαζιά μάλιστα ήδη έχουν ανεβάσει τις τιμές και αναμενόμενα ακολουθούν και τα μαγαζιά της γειτονιάς.

Η αύξηση της τιμής για το σουβλάκι παρατηρείται κοντά στο 10%, άρα η τιμή του πάει στα 2.50 με 2.90 ευρώ, σε σχέση με τα 2.20-2.30 ευρώ που ήταν μέχρι πρότινος. Βεβαίως η τιμή «παίζει» ανάλογα και με την περιοχή που βρίσκεται το μαγαζί και το ενοίκιο που πληρώνει.

Το ψυχολογικό όριο των 3 ευρώ στο σουβλάκι είναι σημαντικό και όποιο μαγαζί το ξεπεράσει θα έχει να αντιμετωπίσει την δυσαρέσκεια των πελατών. Πάντως, ήδη σε κάποια πιο «ιδιαίτερα» σουβλάκια η τιμή έχει ξεπεράσει τα 3 ευρώ και φτάνει λίγο κάτω από τα 4.

Αρα με δεδομένο ότι η τιμή πλησιάζει τα 3 ευρώ, μία τετραμελής οικογένεια καλείται να πληρώσει περίπου 15 ευρώ για 5 τυλιχτά σουβλάκια και ξεπερνά την τιμή αυτή αν πάει στα 6-7 τεμάχια. Τιμές απαγορευτικές για οικογένειες στις εποχές που βιώνουμε…

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top