ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

To “Σπιράλ” υιοθετεί για την Πάτρα το ‘πράσινο πρότυπο’ του Δήμου Ψυχικού

Facebook
Twitter
Τον Δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού, Δημήτρη Γαλάνη, επισκέφτηκε στο δημαρχείο του ομώνυμου δήμου ο επικεφαλής του σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς, στο πλαίσιο της επικοινωνίας του με αυτοδιοικητικούς παράγοντες ανά την Ελλάδα.

Το σπιράλ εξακολουθεί να καταγράφει καλές πρακτικές και θετικές πρωτοβουλίες δημάρχων και δημοτικών αρχών, ενώ ταυτόχρονα επεκτείνει το δίκτυο επαφών του με επιτυχημένους δημάρχους σε όλη την επικράτεια.

Ο Δημήτρης Γαλάνης ασχολείται με πάθος με τον τόπο του από το 2011, έχει χειριστεί πολλά σημαντικά θέματα του δήμου και εξελέγη δήμαρχος το 2019, προτάσσοντας την ποιότητα ζωής, την υψηλή ποιότητα στην καθημερινότητα και την ασφάλεια των δημοτών του Νέου Ψυχικού, της Φιλοθέης και του Ψυχικού. Ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, παραμένουν το πράσινο, η συγκράτηση των δημοτικών τελών, η αποτελεσματική διοίκηση και καινοτομίες που καλυτερεύουν τη λειτουργία των υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το «Προάστιο Πρότυπο» αποτελεί, εκτός από το όνομα του δημοτικού του συνδυασμού, το όραμα του για τον δήμο του. Κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού παρουσίασε στον συνομιλητή του τις πρόσφατες πρωτοβουλίες που πήρε προκειμένου να αποδοθεί επιπλέον πράσινο στους κατοίκους της περιοχής, να ομορφύνει περαιτέρω το συγκεκριμένο προάστιο της Αθήνας και να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής, σε μία περιοχή που διαθέτει, ούτως ή άλλως, υψηλό βιοτικό επίπεδο.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από ποικιλία αυτοδιοικητικών θεμάτων. Ζήτημα συμβασιούχων που επιστρέφουν δεν αντιμετωπίζει ο δήμος, το θέμα της ανακύκλωσης έχει προωθηθεί με επιτυχία, πλατείες, πάρκα και παιδικές χαρές είναι όλα λειτουργικά και καθαρά, οι δυνατότητες του δήμου αξιοποιούνται συστηματικά με στόχευση την διαφύλαξη της φυσιογνωμίας του προαστίου. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις και για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, διαπιστώνοντας πως διαθέτουν κοινή αντίληψη στους τομείς κατάρτιση προγράμματος, τρόπος επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους και δημιουργία εκλογικού συνδυασμού, Συμφώνησαν τέλος στο μοντέλο διοίκησης ενός σύγχρονου δήμου, που ο ένας εφαρμόζει στην πράξη και ο άλλος φιλοδοξεί να ακολουθήσει.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top