ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Το στοίχημα του Πελετίδη για την Κάτω Πόλη

16 2

Η δημοτική αρχή της Πάτρας «βλέπει» μπροστά τις εκλογές και βάζει στόχο την ανάπλαση της «Κάτω Πόλης». Ήδη έχει το σχέδιο και εκτιμάται ότι στις αρχές του 2023 ξεκινούν τα έργα.

Όπως είναι γνωστό οι εργασίες για την ανάπλαση της Άνω Πόλης βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ πριν από λίγο καιρό ξεκίνησαν και οι εργασίες για την ανακαίνιση – συντήρηση των ιστορικών σκαλιών της Πάτρας. Οι εργασίες για τις σκάλες έχουν ξεκινήσει από αυτές της Τριών Ναυάρχων.

Έτσι με την έναρξη των εργασιών για την ανάπλαση της Κάτω πόλης θα ολοκληρωθεί η υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου που ουσιαστικά θα δώσει μια άλλη πνοή στην Πάτρα και θα της παράσχει την δυνατότητα να αναδείξει τα σημεία αναφοράς της, τα τοπωνύμια της και να εξελιχθεί σε ένα κέντρο για τον αστικό περιηγητικό τουρισμό.

Αυτό που ενδιαφέρει τον Δήμο και συγκεκριμένα την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη είναι να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες αφού η εργολαβία είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 με ορατό τον κίνδυνο της ακύρωσης της. Κάτι που σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του 2023 όλες οι εργασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί.

ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Σε ότι αφορά πάντως την ανάπλαση της Κάτω πόλης, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, η εργολαβία δεν παρουσιάζει τις τεχνικές δυσκολίες που παρατηρούνται στην Άνω πόλη και το έργο αναμένεται να προχωρήσει γρήγορα.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από τις διάφορες παρεμβάσεις που είναι να γίνουν με πεζοδρομήσεις και την διαμόρφωση ποδηλατοδρόμων (Κανάρη, Αλεξάνδρου Υψηλάντου κ.λπ.), αλλά και τις αλλαγές σε παγκάκια, σε στύλους φωτισμού κ.λπ., ενώ για το τέλος θα μείνει η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος από την οδό Αράτου έως και την Γούναρη που αποτελεί και μία από τις κομβικές πτυχές του όλου έργου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

You may also like

Comments are closed.