ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Το τάμπλετ της Τζωρτζίνας μπορεί να «μιλήσει» – Τι ανέφερε ο Μανώλης Σφακιανάκης

Facebook
Twitter

Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει για το τάμπλετ της Τζωρτζίνας που έφυγε από τη ζωή πριν λίγο καιρό και κατηγορείται η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατό της,

«Δεν είναι τυχαία η επίθεση αυτήν τη στιγμή», εκτίμησε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κυβερνοεπίθεσης CSII Μανώλης Σφακιανάκης στον ΑΝΤ1 αναφερόμενος στους χάκερ που χτύπησαν τη φαρμακευτική εταιρεία όπου εργάζεται ο Μάνος Δασκαλάκης πριν από λίγες μέρες.

Μίλησε και για τα πιθανά σενάρια που γίνεται τέτοιου είδους επίθεση. Η μία πιθανότητα είναι «να εκβιάσουν, που δεν έγινε, μια δεύτερη η εκδίκηση μία τρίτη η καταστροφή των ψηφιακών αρχείων για την κάλυψη ιχνών και να στείλουν ένα μήνυμα».

Ο Μανώλης Σφακιανάκης έκανε γνωστό, τόσο στις Αρχές, όσο και στο κοινό ότι, στην Ελλάδα υπάρχει ιδιώτης «που μπορεί να κάνει ένα κατεστραμμένο τάμπλετ της Τζωρτζίνας να ‘μιλήσει’».

Πρόκειται μάλιστα για μία πληροφορία την οποία ανακοίνωσε τόσο προς το κοινό, όσο και προς τις Αρχές, ερωτηθείς αν το τάμπλετ που βρισκόταν στο τάφο του παιδιού και έχει υποστεί σχετική διάβρωση μπορεί να «δώσει» στοιχεία.

Σχετικά με τα στοιχεία που θα προκύψουν από την έρευνα, ο κ. Σφακιανάκης, εκτίμησε πως «θα είναι για πολύ γερά νεύρα, αφού δεν έχει ομολογήσει κανείς και περιμένουν τα στοιχεία» για να στοιχειοτεθεί η υπόθεση.

Ρωτήθηκε και για τη διαδρομή της κεταμίνης εκτιμώντας πως «έχει βρεθεί μέσα από το διαδίκτυο, όμως κι αν έχει βρεθεί με τους παραδοσιακούς τρόπους, θα βρεθεί μέσα από τις επικοινωνίες».

Ακόμα όμως κι αν έχει γίνει με bitcoin η συναλλαγή, μπορεί να μη βρεθεί η ίδια η συναλλαγή, αλλά θα βρεθεί το χρήμα, όπως εξήγησε.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top