Το ταξίδι στη Ν. Υόρκη τελευταίο για 78χρονη Αχαιή

Facebook
Twitter
Το περασμένο φθινόπωρο, στις αρχές, η 78χρονη Βασιλική Ζαχαροπούλου, μαζί με το σύζυγο της Βασίλη, έκλεισαν το σπίτι τους στο Κάλφα Αχαΐας και ταξίδεψαν με αεροπλάνο για τη Νέα Υόρκη. 

Μοίραζε το χρόνο της μεταξύ Κάλφα Αχαΐας και Νέας Υόρκης. Έχοντας ζήσει σχεδόν μια ολόκληρη ζωή στην Αμερική. 

Το περασμένο φθινόπωρο, στις αρχές, η 78χρονη Βασιλική Ζαχαροπούλου, μαζί με το σύζυγο της Βασίλη, έκλεισαν το σπίτι τους στο Κάλφα και ταξίδεψαν με αεροπλάνο για τη Νέα Υόρκη, για να περάσουν εκεί όλο το χειμώνα, μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια τους (φωτογραφία). Και με σκοπό να επιστρέψουν στο χωριό την προσεχή άνοιξη.

Αλλά, η μοίρα είχε άλλα σχέδια. Στο πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη η Βασιλική αρρώστησε και δυο εβδομάδες μετά, στις 20 Ιανουαρίου, άφησε την τελευταία της πνοή, «έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της». (Πηγή μας ο ομογενής δημοσιογράφος Δημήτρης Τσάκας, της ιστοσελίδας «Anamniseis.net»).

ΣΤΟΥ ΚΑΛΦΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΣ 

Όπως είχε ζητήσει η ίδια, η νεκρώσιμος ακολουθία και ο ενταφιασμός της, θα γίνονταν στο Κάλφα Αχαΐας του Δήμου Ερυμάνθου.

Η Βασιλική Ζαχαροπούλου άφησε πίσω της τον σύζυγό της Βασίλειο, τα παιδιά της Ηλία και Άϊντα Ζαχαροπούλου, Παρασκευή και Ηλία Γαλιάνο, τα εγγόνια της Βασιλική και Σταυρούλα Ζαχαροπούλου, Μερσίνα (Λίνα) και ΙωάννηΠαναγιώτη Γαλιάνο, τα αδέλφια της Ανδρέα και Χριστίνα Κωνσταντακοπούλου, Πανωραία και Λεωνίδα Ασημακόπουλο, Φωτεινή και Τιμολέοντα Γλούμη, Νίκο και Αγγελική Κωνσταντακοπούλου, Σωτήρη και Σταυρούλα Κωνσταντακοπούλου, τους κουνιάδους της Ζαχαρία και Τούλα Ζαχαροπούλου, τους συμπέθερους Steve και Lisa Ladis, Μερσίνη Γαλιάνου, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους στην Αμερική και στην Αχαΐα.

Η Βασιλική Ζαχαροπούλου, το γένος Κωνσταντακοπούλου, γεννήθηκε προ 78 ετών στο Μαζαράκι του νομού Ηλείας (στις 11 Φεβρουαρίου 1944), όπου και μεγάλωσε. Η Βασιλική, επειδή ήταν η πρωτότοκη κόρη ήταν και δεύτερη μητέρα για τα μικρότερα αδέλφια της και έκανε το παν για να βοηθήσει τους γονείς της τόσο στις δουλειές του σπιτιού, όσο και στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες.

Το 1967 παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της, τον Βασίλειο Ζαχαρόπουλο και δημιούργησαν το δικό τους σπιτικό στον Κάλφα Αχαΐας. 

Ο ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΔΙΣΤΡΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ 

Το 1979 τα αδέλφια της τούς προσκάλεσαν να μετακομίσουν, για μια καλύτερη τύχη, στη Νέα Υόρκη. Ο Βασίλειος εργάστηκε για πολλά χρόνια ως επιπλοποιός και η Βασιλική ως μοδίστρα και με την σκληρή εργασία τους κατάφεραν να σπουδάσουν τα παιδιά τους στα καλύτερα πανεπιστήμια και να ζήσουν στο ακέραιο το λεγόμενο «αμερικανικό όνειρο». 

Μετά την συνταξιοδότησή τους μοιράζονταν τον χρόνο τους μεταξύ Αχαΐας και Νέας Υόρκης, διότι στην Αμερική είχαν τα παιδιά, τα εγγόνια και τα αδέλφια τους.

Η αείμνηστη Βασιλική διακρινόταν για το σπάνιο του χαρακτήρα της, για το φιλότιμο, την καλοσύνη, την ταπεινοφροσύνη και την πραότητα. Ήταν εξαίρετη νοικοκυρά και μαγείρισσα και το σπίτι της τόσο στη Νέα Υόρκη, όσο και στον Κάλφα ήταν πάντα ανοικτό για τους συγγενείς και φίλους. Ο απροσδόκητος θάνατός της προκάλεσε θλίψη στους Αχαιούς και στους Ηλιείς της Νέας Υόρκης, διότι η αείμνηστη και η οικογένειά της ήταν μέλη του ιστορικού Πανηλειακού Συλλόγου της Νέας Υόρκης. Ο μικρότερος αδελφός της, ο Σωτήρης Κωνσταντακόπουλος είναι, άλλωστε, πρόεδρος του εν λόγω Συλλόγου.

Ο δε πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά Αντώνιος Παπαδόπουλος επικοινώνησε με την οικογένεια της εκλιπούσης και μετέφερε τα ειλικρινή συλλυπητήρια της ηγεσίας και των μελών της Ομοσπονδίας και των Ηλείων της Αμερικής και του Καναδά.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top