ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Το «θρίλερ» της Πάτρας θ’ αλλάξει και το τοπίο στα μέσα ενημέρωσης

tzortzina aderfia censored 873x432.jpg e1656943069648
Ας μη κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάκτυλο μας. Δίπλα απ’ το λεγόμενο «θρίλερ» της Πάτρας, έχει στηθεί ένα ολόκληρο επικοινωνιακό παιχνίδι, τροφοδοτώντας με διαρκώς νέα «στοιχεία» την περιέργεια το κοινού ακόμα κι αν πρόκειται για ασήμαντες κι ανούσιες λεπτομέρειες.

Κεντρικό πρόσωπο η 33χρονη μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου. Και «γύρω» της ένας «αχταρμάς» από «πληροφορίες» που συχνά δεν έχουν καμία βάση με πραγματικά γεγονότα παρά αποτελούν εικασίες, εκτιμήσεις, πιθανολογήσεις και ούτω καθεξής.

Το γράφαμε και τον καιρό της μεγάλης «αντιπαλότητας» εμβολιασμού ή όχι. Επιμένοντας ότι είναι η Επιστήμη και η συνετή και ψύχραιμη προσέγγιση που δίνουν απαντήσεις. Το γράψαμε με αφορμή και με το «θρίλερ» της Πάτρας. Σημειώνοντας ότι πριν προεξοφλήσουμε το οτιδήποτε, πριν προδικάσουμε (ακόμα δε χειρότερα, πριν καταδικάσουμε…) ας έχουμε την υπομονή να δούμε που θα καταλήξουν οι έρευνες των αρχών και τα πορίσματα των επιστημόνων.

Και ας μην προτρέχουμε. Παρ’ όλα αυτά, στον καιρό της οχλαγωγίας των σόσιαλ μίντια, κάθε άποψη που επιχειρεί να εκπέμψει ορθολογισμό είναι, μάλλον, απριόρι καταδικασμένη, τουλάχιστον απ’ την πλειονότητα. Σαν να έχει χαθεί η λογική μπρος σε μια στάση που «φλερτάρει» με τον κανιβαλισμό, την ανθρωποφαγία.

Φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε «είδηση» την αστήρικτη σπερμολογία περί επικείμενων συλλήψεων από Κυριακή σε Τετάρτη και από Τετάρτη σε Κυριακή. Λες και υπήρχε ποτέ περίπτωση η οποιαδήποτε σύλληψη να προαναγγελθεί.

Δεν ξέρουμε ποια έκβαση θα έχει το «θρίλερ» της Πάτρας. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι μετρούμε ήδη κάμποσα πιστοποιημένα «θύματα» απ’ αυτή την υπόθεση. Με πρώτο «θύμα» την δεοντολογία, την δημοσιογραφική αν μιλούμε για τα του «οίκου μας»… Και τη μετατροπή της «είδησης» σε εμπορεύσιμο αγαθό από μη ευκαταφρόνητο αριθμό μέσων…

You may also like

Comments are closed.

221203143152 kontaxis dikigoros kivotos ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Επίθεση σε κυβέρνηση και Ιερώνυμο από τους δικηγόρους του π. Αντωνίου – «Πέταξαν, παράνομα, στον δρόμο την οικογένεια του»

Την απομάκρυνση του πατρός Αντωνίου από όλες τις δομές της «Κιβωτού», σχολίασε ο ένας εκ των συνήγορών του, Θρασύβουλος ...