ΚΟΣΜΟΣ

Το τοπ 10 των ευρωπαϊκών πόλεων – ΠΙΝΑΚΕΣ

53caf33178a80dc57b38101c3438e03f shutterstock 1704884956 1

Μήπως αναρωτιέστε πώς είναι η ζωή στην υπόλοιπη Ευρώπη; Η Κομισιόν δημοσίευσε έρευνα σχετικά με την ποιότητα ζωής στην ήπειρο, θέτοντας στους κατοίκους 83 πόλεων σειρά από ερωτήματα σχετικά με την καθαριότητα, την ασφάλεια, την άνεση που νιώθει η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ κ.ά., παρουσιάζοντας τις «δέκα πόλεις με τους πιο ικανοποιημένους κατοίκους».

Στο νούμερο δέκα η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας, Κλουζ-Ναπόκα. Η αλματώδης ανάπτυξη που γνωρίζουν οι τεχνολογικές επιχειρήσεις με έδρα την πρωτεύουσα της Τρανσιλβανίας δίνει πολύ καλές ευκαιρίες, με το 73% να δηλώνει πως θεωρεί εύκολη την εύρεση μιας καλής θέσης εργασίας.

Το 2021 η Μπράγκα της Πορτογαλίας ψηφίστηκε ο κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός για ταξιδιώτες. Ομως, φαίνεται πως εκτός από τους τουρίστες την αγαπούν και οι κάτοικοί της, καθώς το 94% δήλωσε ευχαριστημένο με τη ζωή στην πορτογαλική ενδοχώρα. Η Μπράγκα θεωρείται πολύ ασφαλής και φιλόξενη πόλη για μετανάστες.

Το ίδιο ποσοστό ικανοποίησης δηλώνουν και οι κάτοικοι του Ροστόκ στις βόρειες ακτές της Γερμανίας. Η πόλη των 200.000 ανθρώπων, με το ήπιο για τα δεδομένα της περιοχής κλίμα, είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά και είναι η πρώτη στην Ευρώπη όσον αφορά την εργασιακή ικανοποίηση των κατοίκων.

Εβδομη έρχεται η Γενεύη, με καλή επίδοση σχεδόν σε κάθε κατηγορία. Η ελβετική πόλη, ωστόσο, τερματίζει τελευταία στην κατηγορία «διαθέσιμη στέγαση σε λογική τιμή».

Το τσουχτερό σκανδιναβικό κρύο δεν φαίνεται να πτοεί τους πολίτες της Στοκχόλμης, που έφτασαν την πόλη τους στην 6η θέση, με το 95% να δηλώνει ικανοποίηση. Η Στοκχόλμη είναι πόλη ανοιχτή στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και προσφέρει πολλές εργασιακές ευκαιρίες με καλές απολαβές.

Στις όχθες της Βαλτικής Θάλασσας, το λιμάνι του Γκντανσκ στην Πολωνία, με την τεράστια ιστορική σημασία, αποσπά το ίδιο ποσοστό, ενώ το 92% δηλώνει πολύ ευχαριστημένο από την πολιτιστική ζωή της πόλης.

Πλησιάζοντας στην κορυφή της λίστας, άλλη μια γερμανική πόλη. Αυτή τη φορά στην ανατολική Γερμανία, η Λειψία κρίνεται ασφαλής, ιδανική για να μεγαλώνει ένα παιδί και «πρωταθλήτρια» στον καθαρό αέρα.

Το «χάλκινο μετάλλιο» πηγαίνει στην Κοπεγχάγη. Οχι μόνο το 96% των κατοίκων της δανέζικης πρωτεύουσας δηλώνει ευχαριστημένο από τη ζωή του σ’ αυτή, αλλά παράλληλα την κατατάσσει και στην τελευταία θέση της Ευρώπης όσον αφορά τη διαφθορά της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οχι πολύ μακριά, στο ανατολικό άκρο της Ολλανδίας, το Χρόνιγκεν καταλαμβάνει δικαίως τη δεύτερη θέση. Φιλόξενο για τους πρόσφυγες και τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, γεμάτο καταπράσινα πάρκα και φιλόξενους χώρους. Καθαρή πόλη και πατρίδα της μεγαλύτερης μπιραρίας στην Ευρώπη.

Καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη για να ζει κανείς είναι η Ζυρίχη. Ευχαριστημένοι με το εισόδημά τους, τη δημόσια συγκοινωνία, τις υπηρεσίες υγείας, την καθαριότητα (σχεδόν με τα πάντα) οι κάτοικοί της δηλώνουν σε ποσοστό 97% ικανοποιημένοι. Με μία μοναδική εξαίρεση: μόνο το 11% δηλώνει πως είναι εύκολο να βρεις σπίτι σε κανονική τιμή.

 

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ

trump ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Το Ανώτατο Δικαστήριο τον απάλλαξε από τις κατηγορίες περί υποκίνησης της εισβολής στο Καπιτώλιο – “Πράσινο” φως να κατέβει στις εκλογές

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδεικνύεται «πολύ σκληρός για να πεθάνει» πολιτικά. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε ότι ...