ΚΟΣΜΟΣ

Το Βέλγιο γίνεται η δεύτερη χώρα της ΕΕ που θα αναγνωρίσει τον βουδισμό

Η Βουδιστική Ένωση του Βελγίου είχε ζητήσει αναγνώριση τον Μάρτιο του 2006. Εκτιμά ότι ο αριθμός των βουδιστών ανέρχεται σε 150.000

voudistes

Το Βέλγιο αναμένεται να αναγνωρίσει επισήμως τον βουδισμό, αφού η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα εγκρίνει σήμερα (17.03.2023) ένα νομοσχέδιο, ανοίγοντας έτσι την πόρτα σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, επίσημους αντιπροσώπους και σχολικά μαθήματα.

Η Βουδιστική Ένωση του Βελγίου είχε ζητήσει αναγνώριση τον Μάρτιο του 2006. Εκτιμά ότι ο αριθμός των βουδιστών ανέρχεται σε 150.000.

Ο βουδισμός θα αναγνωριστεί ως «μια φιλοσοφική οργάνωση που δεν ανήκει σε συγκεκριμένο δόγμα», όπως και οι σεκιουλαριστικές οργανώσεις που έχουν αναγνωριστεί από το 2002 και θα λάβει ομοσπονδιακή χρηματοδότηση ύψους έως και 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Από τη στιγμή που θα ψηφιστεί από το κοινοβούλιο ο νόμος θα ανοίξει τον δρόμο για την δημιουργία τοπικών θεσμών–από την αποστολή βουδιστών αντιπροσώπων σε λιμάνια και αεροδρόμια, στις φυλακές στον στρατό και στα νοσοκομεία έως την ένταξη μαθημάτων βουδισμού στο επίσημο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μαζί με τη διδασκαλία άλλων θρησκευτικών λατρειών.

Όλες οι βελγικές επαρχίες καθώς και η Περιοχή των Βρυξελλών θα πρέπει τότε η καθεμία να χρηματοδοτεί ένα τοπικό βουδιστικό κέντρο.

Η μοναδική άλλη χώρα της ΕΕ όπου αναγνωρίζεται ο βουδισμός, είναι η Αυστρία.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ

mississippi2e ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Φονικός ανεμοστρόβιλος «ισοπέδωσε» το Μισισίπι – Τουλάχιστον 26 νεκροί (δείτε βίντεο)

Ανείπωτη τραγωδία καταγράφεται στο Μισισίπι τις τελευταίες ώρες, καθώς καταστροφικές καταιγίδες και τουλάχιστον ένας ανεμοστρόβιλος που «σαρώνουν» την ...