ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Το «βιολί» τους οι Εισπρακτικές, ακόμα κι όταν έχουν λάθος! Η περίπτωση της 42χρονης Πατρινής για οφειλή προς τη ΔΕΗ

Dei
Την ώρα που η κοινωνία βιώνει σύσσωμη την ανησυχία και το άγχος των διαδοχικών «επιθέσεων» του κορωνοϊού -με τις μεταλλάξεις του- και την σκέψη όλων κυριεύει από την μια η εμβολιαστική προσπάθεια και από την άλλη η μετ’ εμποδίων λειτουργία της αγοράς και των καταστημάτων Εστίασης και λιανεμπορίου, οι εισπρακτικές εταιρείες συμπεριφέρονται σαν να… ζουν στον δικό τους κόσμο.

Φαίνεται ότι η χαλάρωση των διατάξεων που υπήρχαν και οριοθετούσαν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν οι εταιρείες αυτές να παρεμβαίνουν στους πολίτες, έχει οδηγήσει σε πραγματική φρενίτιδα, με μπαράζ τηλεφωνικών οχλήσεων ακόμα και μεσημεριάτικα ή ακόμα και βραδιάτικα, με ευθείες απειλές κατά των οφειλετών.

Η «Πολιτεία» έχει φέρει στο φως πολλές τέτοιες περιπτώσεις, αναδεικνύοντας σειρά περιπτώσεων που έλαβαν χώρα στην Πάτρα, με «πρωταγωνιστές» συμπολίτες μας οι οποίοι όφειλαν χρηματικά ποσά και υπέστησαν πρωτόγνωρη πίεση, σε επίπεδα τρομακτικά, από εισπρακτικές εταιρείες.

Το εξόχως διαφορετικό στην τελευταία περίπτωση που καταγγέλθηκε στην εφημερίδα από την οφειλέτη Κατερίνα Σ. 42 ετών, διαζευγμένη , μητέρα δύο παιδιών, είναι ότι η εισπρακτική που επικοινωνούσε μαζί της συνέβη να έχει κάνει… ΛΑΘΟΣ αφού η ίδια ναι μεν χρωστούσε χρήματα στην ΔΕΗ, όμως είχε προβεί σε συμφωνία διακανονισμού με την Επιχείρηση, όντας μάλιστα ενταγμένη στο λεγόμενο «Κοινωνικό Τιμολόγιο».

ΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ

Άρα, δεν υπήρχε κίνδυνος διακοπής ρεύματος στο σπίτι της, όπως από την εισπρακτική την απειλούσαν ευθέως και κατ’ επανάληψη, με καθημερινές τηλεφωνικές κλήσεις στο κινητό της τηλέφωνο.

Και το χειρότερο όλων; Ξέφυγαν τόσο πολύ που δεν δίστασαν να καλέσουν και στο σπίτι και να μιλήσουν προειδοποιητικά στον μεγάλο της γιο, ζητώντας του να ειδοποιήσει τη μητέρα του για την υποχρέωση της να εξοφλήσει το χρέος της προς την ΔΕΗ.

Η ίδια δηλώνει εξοργισμένη και έτοιμη να απαντήσει με μηνύσεις εναντίον του εν λόγω γραφείου, έστω κι αν εκφράζει οικονομική αδυναμία για μία δικαστική διένεξη. Περιγράφοντας ωστόσο την περιπέτεια της, αναφέρει:

«Μου τηλεφωνούσαν μία, δύο ακόμα και τρεις φορές τη μέρα, επί μία ολόκληρη εβδομάδα. Με ύφος αυστηρό, αυταρχικό θα έλεγα, άκρως απειλητικό. Λέγοντας μου: ‘ξέρετε κυρία μου ότι χρωστάτε 650 ευρώ στη ΔΕΗ κι αν δεν εξοφλήσετε εδώ και τώρα, από αύριο δεν θα έχετε ρεύμα για τα παιδιά σας;…’. Εγώ τι έπρεπε να κάνω όταν μου μιλούσαν έτσι;

Ωστόσο, αγχώθηκα και αφού ενημέρωσα ότι είχα κάνει διακανονισμό, έσπευσα να συνεννοηθώ με την ΔΕΗ. Και αφού επιβεβαίωσα ότι ήμουν εντάξει, ηρέμησα. Αλλά τα τηλεφωνήματα και οι απειλές συνεχίστηκαν από την εισπρακτική που -εν προκειμένω- ήταν μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας».

Με άλλα λόγια, τα τηλεφωνήματα συνεχίστηκαν σε καθημερινή βάση. Στις 8 το πρωί, στις 3 μετά το μεσημέρι, ακόμα και στις 9 το βράδυ! Με τις ίδιες απειλητικές φράσεις, το ίδιο αυστηρό-απειλητικό ύφος. Μέχρι που έγινε και το τηλεφώνημα προς τον… γιο της 42χρονης η οποία δικαιολογημένα… βγήκε εκτός εαυτού.

«Ξαναπήρα τηλέφωνο στη ΔΕΗ για να διαμαρτυρηθώ και μου είπαν ότι έχω… χίλια δίκια αλλά δεν ευθύνονταν από την Επιχείρηση για την στάση και συμπεριφορά του δικηγορικού γραφείου-εισπρακτικής εταιρείας. Μου πρότειναν δε, λόγω και άλλων διαμαρτυριών σαν την δική μου, ότι θα μπορούσα να μπω στην επίσημη ιστοσελίδα της ΔΕΗ και να γράψω δημόσια την καταγγελία μου σε βάρος του δικηγορικού γραφείου», δηλώνει η κ. Σ.

Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ

Έτσι επικοινώνησε η ίδια με την εισπρακτική για να τους ενημερώσει ότι προτίθεται να αξιοποιήσει τη δυνατότητα της δημόσιας καταγγελίας από μέρους της, εάν συνέχιζαν να την ενοχλούν, όταν μάλιστα έκαναν και λάθος.

Αποτέλεσμα ήταν, σύμφωνα με την ίδια, να της τηλεφωνήσει λίγο μετά ο υπεύθυνος του εν λόγω δικηγορικού γραφείου «για να μου ζητήσει ταπεινά συγγνώμη και να μου πει χίλιες δυο δικαιολογίες περί λάθους και κακής συμπεριφοράς υφιστάμενων συνεργατών του».

«Προφανώς φοβήθηκαν και προσπάθησαν να το… μαζέψουν. Αλλά αυτό συνέβη στη δική μου περίπτωση. Σε άλλες είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίζουν την ίδια πρακτική, σπέρνοντας τον τρόμο και την απειλή σε κάθε οικογενειάρχη πολίτη», τονίζει η ίδια.

 

You may also like

Comments are closed.