
Ηλεκτρονική απάτη με μεγάλη λεία -για μία ακόμη φορά- καταγράφει το Αστυνομικό Δελτίο της Πάτρας. Θύμα των επιτήδειων αυτή τη φορά ένας 43χρονος Πατρινός.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πολιτείας» οι απατεώνες του τηλεφώνησαν λέγοντάς του ότι έχει κέρδος από κρυπτονομίσματα και κατάφεραν να τον πείσουν να προχωρήσει τη διαδικασία που απαιτείται για να λάβει το ποσό.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι απατεώνες έπεισαν εκτός των άλλων τον 43χρονο να προχωρήσει σε ενέργειες μέσω υπολογιστή, προκειμένου τα «κέρδη» του να πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό της συζύγου του.
Ο πατρινός έδωσε τα στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών της γυναίκας του και για κακή του τύχη πάτησε τα link που του έστειλαν με αποτέλεσμα να χάσει το χρηματικό ποσό των 57.669 ευρώ!
Μάλιστα ο ίδιος και η σύζυγός του έκαναν όλες τις ενέργειες που τους ζήτησαν οι απατεώνες μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και όχι κινητού τηλεφώνου.
Έρευνα για το περιστατικό διενεργεί η τοπική ΕΛ.ΑΣ. και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις βέβαιο θεωρείται πως οι δράστες φέρεται να είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες μέσω των οποίων ενδέχεται να γνώριζαν πως ο 43χρονος είτε ασχολείτο στο παρελθόν, ή ακόμη και τώρα ήταν ενεργός παίκτης κρυπτονομισμάτων.
Όπως και να έχει πρόκειται για μια υπόθεση που προστίθεται στη λίστα των απατών που απασχολούν την τοπική Αστυνομία και η οποία ολοένα και μεγαλώνει.
Το δε ποσό το οποίο κατάφεραν οι απατεώνες να πάρουν από το λογαριασμό της συζύγου του θύματος, είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν καταγραφεί στο πρόσφατο παρελθόν σε σύγκριση με όλες τις καταγγελίες απατών που έχουν γίνει στις τοπικές Αστυνομικές Αρχές.
ΝΕΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ
Και με αυτή την αφορμή οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε μηνύματα που λαμβάνουν καθώς και σε τηλεφωνικές κλήσεις που δέχονται με αντικείμενο οικονομικές υποθέσεις.
Επισημαίνουν δε πως η παράδοση σε οποιονδήποτε άγνωστο των κωδικών των τραπεζικών λογαριασμών τους, είναι επιπόλαια πράξη. Και αυτό γιατί σε οποιαδήποτε κανονική συναλλαγή, δεν ζητούνται ποτέ οι κωδικοί των τραπεζικών λογαριασμών αλλά μόνο ο αριθμός λογαριασμού προκειμένου να κατατεθούν χρήματα.
«Όταν λοιπόν κάποιος άγνωστος ζητά τους κωδικούς του λογαριασμού σας, είναι βέβαιο πως η συνομιλία είτε από το τηλέφωνο είτε μέσω μηνυμάτων έχει ως σκοπό την απάτη», επισημαίνει αξιωματικός της Αστυνομίας.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ