Τον έβαλαν φυλακή χωρίς μήνυση… 11 μήνες μετά

Facebook
Twitter
Έπεσε από τα σύννεφα ο 40χρονος πατρινός ακούγοντας την απόφαση Εισαγγελέα και ανακριτή να προφυλακιστεί και να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, για μία πράξη που είχε κάνει στις 3 Ιανουαρίου 2021 και για την οποία μάλιστα δεν είχε υποβληθεί καμία μήνυση.

Τα μέλη της οικογένειάς του είναι συγκλονισμένα όπως και ο δικηγόρος του Χρήστος Τσόλκας:

«Είναι τουλάχιστον υπερβολική η απόφαση για προφυλάκιση μετά από περίπου ένα χρόνο από το περιστατικό και χωρίς ο εντολέας μου να έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Ας ληφθεί υπόψη πως έχει λευκό ποινικό μητρώο, είναι οικογενειάρχης, εργαζόμενος και γέννημα θρέμμα πατρινός. Μόνος του πήγε στην Αστυνομία, πρόθυμα πήγε στον ανακριτή, αλλά αποφασίστηκε η προφυλάκισή του. Τέλος, ας ληφθεί υπόψη, ότι κανείς δεν έχει τραυματιστεί και δεν βρέθηκε πουθενά ούτε σφαίρα. Γεγονός που αποδεικνύει τον ισχυρισμό του, ότι χρησιμοποίησε άσφαιρα. Ελπίζω σε μεταγενέστερο στάδιο να τύχει διαφορετικής μεταχειρίσεως», δήλωσε.

Η επόμενη κίνηση της υπερασπιστικής γραμμής του 40χρονου είναι η συνεργασία με ένα εμπειρογνώμονα, ειδικό στη «βαλλιστική». «Θα αποδείξουμε πως οι σφαίρες ήταν αβολίδωτες και ότι δεν υπήρχε καμία ανθρωποκτόνος πρόθεση από την πλευρά του πελάτη μου» συνεχίζει ο κ. Τσόλκας.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο 40χρονος πήγε στον ανακριτή την περασμένη Πέμπτη προκειμένου να δώσει συμπληρωματικές εξηγήσεις, και ο Δικαστικός Λειτουργός έκρινε πως υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του και με το αιτιολογικό πως εάν αφεθεί ελεύθερος υπάρχει κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων! Όμως ο 40χρονος αφενός μεν έχει λευκό ποινικό μητρώο και αφετέρου όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές και μάλιστα ζούσε με την οικογένειά του, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

ΤΑ ΕΙΧΑΝ «ΒΡΕΙ» ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ

Έτσι στο άκουσμα της απόφασης, ο 40χρονος «πάγωσε» καθώς σε καμία περίπτωση δεν φανταζόταν πως η κλήση του για κατάθεση 11 μήνες μετά το συμβάν, θα είχε αυτή την εξέλιξη. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως μετά το συμβάν με τους πυροβολισμούς, είχε συναντηθεί με το ζευγάρι το οποίο επέβαινε στο αυτοκίνητο, και «τα είχαν βρει»!

Είχε δε μιλήσει και με τους γονείς του νεαρού με τον οποίον είχε διαπληκτιστεί κατά τη διάρκεια οδήγησης μετά το «Δ. Τόφαλος», είχαν ανταλλάξει κουβέντες, και μερικές εκατοντάδες μέτρα μετά, σταμάτησε, έβγαλε το πιστόλι και πυροβόλησε. Θα πρέπει να τονιστεί πως λίγες ημέρες μετά το συμβάν και μετά την παρέλευση του αυτοφώρου, ο 40χρονος είχε παρουσιασθεί αυτοβούλως στην Ασφάλεια, παρουσία του δικηγόρου του. Δήλωνε δε από την πρώτη στιγμή μετανιωμένος και είχε ισχυριστεί πως δεν είχε καμία ανθρωποκτόνο πρόθεση, γι’ αυτό και πυροβόλησε με αβολίδωτες σφαίρες και όχι σε «ευθεία γραμμή» προς την κατεύθυνση του προπορευόμενου αυτοκινήτου του ζευγαριού.

Τα ερωτηματικά είναι πολλά. Πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που υποτίθεται αποτελεί δημόσιο κίνδυνο, επί 11 μήνες να κυκλοφορεί ελεύθερος; Μήπως λοιπόν δεν υπήρχε κανένας… κίνδυνος από την πλευρά του; Την ίδια ώρα όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 4 επεισόδια με πυροβολισμούς στην Πάτρα και μάλιστα… με γνωστούς δράστες! Και στις 4 περιπτώσεις οι σφαίρες… δεν ήσαν αβολίδωτες και ο κίνδυνος ανθρωποκτονίας ήταν μεγάλος! Κανείς όμως από τους πρωταγωνιστές αυτών των τεσσάρων σοβαρών επεισοδίων… δεν έχει συλληφθεί!

Κωνσταντίνος Φλαμής

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top