ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Τουλάχιστον 200 καθαρίστριες συνολικά για τις ανάγκες των σχολείων της Πάτρας

sxoleio ekpaideutikoi anemboliastoi
180 σχολικές καθαρίστριες προσέλαβε ο δήμος της Πάτρας για τις ανάγκες της νέας σχολικής χρονιάς, με τις 36 από αυτές να αναλαμβάνουν δουλειά ύστερα από πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής.

Η κυβέρνηση προσέλαβε 144 σχολικές καθαρίστριες, όμως στη δημοτική αρχή, κρίνοντας ότι ο αριθμός αυτός δεν επαρκούσε για να καλύψει τις ανάγκες των σχολείων της Πάτρας σε συνθήκες covid, αποφάσισε να προχωρήσει σε επιπλέον 36 προσλήψεις.

Εκτός αυτού όλες αυτές οι καθαρίστριες θα εργάζονται με την μορφή πλήρους ωραρίου, παίρνοντας την ανάλογη ασφάλιση, αλλά και τα αντίστοιχα χρήματα, αφού ένα μεγάλο ποσοστό από αυτές, σύμφωνα με τα όσα προέβλεπε η κυβέρνηση θα έπιανε δουλειά part time.

Τα επιπλέον χρήματα που ξεπερνούν το ποσό των 400.000 ευρώ θα τα βάλει από μόνος του ο δήμος, καλύπτοντας τα από δικούς του πόρους. Η απόφαση αυτή κρίθηκε αναγκαία αφού εκτός του ότι η δημοτική αρχή δεν σκοπεύει να συνθηκολογήσει με το καθεστώς της μερικής απασχόλησης και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας που υπογράφει ακόμα και το κράτος, πρέπει να γίνει και για λόγους ασφαλείας κατά του κορωνοϊού.

Τα σχολεία ανοίγουν κάτω από συνθήκες πανδημίας για ακόμα μία χρονιά και για να μπορέσει να υπάρξει η απαιτούμενη ασφάλεια για τα παιδιά στον τομέα της καθαριότητας, χρειάζονται άτομα που να καθαρίζουν τους χώρους των αιθουσών και των διαδρόμων κάθε μία ώρα σχεδόν.

Κατά συνέπεια με τη μερική εργασία και τις καθαρίστριες να ξεσκονίζουν πριν και μετά το τέλος των διδακτικών ωρών, δεν ήταν αρκετό για να λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια.

You may also like

Comments are closed.

manos daskalakis2 ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ: Πως χαρακτηρίζουν οι Αρχές τον Μάνο Δασκαλάκη! ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ

“Ανυποψίαστο” χαρακτηρίζει τον Μάνο Δασκαλάκη το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο ...