ΚΟΣΜΟΣ

Τουρισμός: Αυτές είναι οι πιο ασφαλείς χώρες για ταξίδι το 2024

iapwnia free 768x512 1

Eίναι συχνό, οι ταξιδιώτες σε κάθε προορισμό τους να λαμβάνουν υπόψη τους συνήθεις παράγοντες όπως ο καιρός, το κόστος και οι διαθέσιμες δραστηριότητες. Φέτος, η ασφάλεια είναι επίσης στο επίκεντρο, με τον πάροχο ταξιδιωτικής ασφάλισης Berkshire Hathaway Travel Protection στην ετήσια έκθεση του για την κατάσταση της ταξιδιωτικής ασφάλισης, να περιλαμβάνει τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο.

Ωστόσο, όπως φαίνεται η Ελλάδα είναι εκτός. «Ο ορισμός του ασφαλούς προορισμού έχει εξελιχθεί», λέει η Carol Mueller, αντιπρόεδρος της Berkshire Hathaway Travel Protection, στο USA TODAY.

Για να καθορίσει τη λίστα, ο πάροχος ταξιδιωτικής ασφάλισης ερεύνησε 1.702 άτομα σχετικά με τις δικές τους ταξιδιωτικές εμπειρίες σε διάφορες χώρες και άντλησε δεδομένα από πηγές τρίτων που αξιολογούν ανησυχίες για την ασφάλεια όπως η τρομοκρατία, οι έκτακτες καιρικές συνθήκες, τα μέτρα υγείας και η ασφάλεια των υποεκπροσωπούμενων ομάδων.

Αυτό περιελάμβανε τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης και τις αξιολογήσεις ταξιδιωτικής ασφάλειας του ίδιου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Αυτές είναι οι 15 χώρες που προσδιορίζονται ως οι ασφαλέστερες για όλους τους ταξιδιώτες.

1. Καναδάς

Βρίσκεται στην κορυφή της φετινής λίστας με τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο για τους ταξιδιώτες, χάρη στη χαμηλή εγκληματικότητα και τους αυστηρούς νόμους περί όπλων. Πέρυσι, η χώρα, γνωστή για το υψηλό βιοτικό της επίπεδο και την πολιτική της σταθερότητα, ήταν έκτη στη λίστα.

Γνωστή για την ασφάλειά της και τα χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας, η Ελβετία κατέλαβε τη δεύτερη θέση για τα πιο ασφαλή έθνη για επίσκεψη. Η χώρα είναι γνωστή για την υψηλή ποιότητα ζωής και την όμορφη φύση της, όπως η λίμνη της Γενεύης και η λίμνη της Ζυρίχης.

3. Νορβηγία

Εκτός από την καλύτερη θέα του βόρειο σέλας, η Νορβηγία είναι επίσης ένα από τα πιο ασφαλή μέρη όσον αφορά τα ποσοστά εγκληματικότητας, την τρομοκρατική δραστηριότητα και τις βίαιες διαδηλώσεις. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Όσλο, η πρωτεύουσα της Νορβηγίας, ήταν η ασφαλέστερη περιοχή της χώρας.

4. Ιρλανδία

Όσοι θέλουν να δουν τα Cliffs of Moher της Ιρλανδίας ή να πιουν λίγο Guinness μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα ολοκληρώσουν αυτά τα ταξιδιωτικά σχέδια. Η χώρα είχε λιγότερες ανθρωποκτονίες το 2022 από 16 πόλεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με την έκθεση.

5. Ολλανδία

Πέρυσι, η Ολλανδία κατέκτησε την πρώτη θέση για τους πιο ασφαλείς προορισμούς για επίσκεψη και φέτος έρχεται πέμπτη. Οι ερωτηθέντες στην έρευνα δήλωσαν επανειλημμένα ότι ένιωθαν ασφαλείς στη χώρα και την πρωτεύουσά της το Άμστερνταμ. Απλά προσέξτε την αύξηση του τουριστικού φόρου καθώς η πόλη συνεχίζει να καταπολεμά τους απερίσκεπτους πάρτι.

6. Ηνωμένο Βασίλειο

Με μια όμορφη ύπαιθρο και πόλεις με χαμηλά ποσοστά δολοφονιών και κλοπών, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα ασφαλές στοίχημα για τους ταξιδιώτες. Δυστυχώς, η χώρα πρόκειται σύντομα να επιβάλει τέλος εισόδου στα σύνορά της .

7. Πορτογαλία

Υπάρχει λόγος που οι ψηφιακοί νομάδες συρρέουν σε αυτή την ηλιόλουστη παράκτια χώρα και δεν είναι μόνο τα νόστιμα θαλασσινά και το κρασί. Οι πόλεις της Πορτογαλίας είναι ασφαλείς και τακτοποιημένες και οι αγροτικές περιοχές είναι ειρηνικές. Το 2022, η χώρα αποφασίστηκε ότι είναι ένα από τα καλύτερα μέρη και για μοναχικές γυναίκες ταξιδιώτισσες.

Πέρυσι, η Δανία ήταν η δεύτερη πιο ασφαλής χώρα στον κόσμο για τους ταξιδιώτες και τα χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας συνεχίζουν να τη βοηθούν να είναι μια ασφαλής επιλογή για τους ταξιδιώτες. Η βορειοευρωπαϊκή χώρα κλέβει χαρακτηριστικά τα φώτα της δημοσιότητας για τους χαρούμενους κατοίκους της και την πολιτική της.

9. Ισλανδία

Όπως και η σκανδιναβική γειτονική της Δανία, η Ισλανδία θεωρείται συχνά ως η χώρα με τη μεγαλύτερη ισότητα των φύλων στον κόσμο και η ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο όσον αφορά το έγκλημα. Για να προσελκύσει ακόμη περισσότερο τους ταξιδιώτες, η χώρα φιλοξενεί τοπία με παγετώνες, θερμές πηγές, καταρράκτες κ.α..

10. Αυστραλία

Η απόκρημνη ερημιά και οι κοσμοπολίτικες πόλεις κάνουν την Αυστραλία μια επιθυμητή χώρα για τους ταξιδιώτες, καθώς το Land Down Under έχει επίσης χαμηλά ποσοστά ανθρωποκτονιών. Το 2022, καταγράφηκαν 377 ανθρωποκτονίες, περίπου οι μισές από αυτές που βίωσε το Σικάγο, σύμφωνα με την έκθεση.

11. Νέα Ζηλανδία

Αν και ακριβή, η Νέα Ζηλανδία είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων. Με χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας, η χώρα θεωρείται επίσης αρκετά ειρηνική και ιδανική για μοναχικούς ταξιδιώτες.

12. Ιαπωνία

Μαζί με τα χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας, η Ιαπωνία προσφέρει στους ταξιδιώτες ένα μείγμα αρχαίων παραδόσεων και νεωτερισμού αιχμής. Στην ιαπωνική κουλτούρα, η ευγένεια και η τάξη εκτιμώνται επίσης ιδιαίτερα, καθιστώντας το ένα ασφαλές μέρος για ταξιδιώτες, μόνους ή μη. Ωστόσο, η έκθεση δεν εξετάζει φυσικές καταστροφές, όπως οι σεισμοί που συγκλόνισαν πρόσφατα το δυτικό τμήμα του νησιωτικού έθνους.

13. Γαλλία

Η Γαλλία, έδρα της Πόλης του Φωτός, έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου ως ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο. Ευτυχώς, για τους ταξιδιώτες, η χώρα έχει σχετικά ασφαλή μετακίνηση και ασφάλεια από επιδημίες ασθενειών, σύμφωνα με την έκθεση. Ωστόσο, οι βίαιες διαδηλώσεις σημαίνουν ότι οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ελέγχουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για σχετικές ανακοινώσεις.

14. Ισπανία

Ένας άλλος δημοφιλής ευρωπαϊκός προορισμός, η Ισπανία είναι γνωστή για μικροκλοπές όπως πορτοφολάδες. Συνολικά, η μεσογειακή χώρα έχει χαμηλή βαθμολογία εγκληματικότητας σε τουρίστες, ανέφερε η έκθεση. Η Berkshire Hathaway Travel Protection συνιστά στους ανθρώπους να προσέχουν ιδιαίτερα τις κλοπές διαβατηρίων, επομένως, όπως πάντα, να ταξιδεύουν με προσοχή.

15. Βραζιλία

Φέτος, η Βραζιλία μπήκε στη λίστα με τις ασφαλείς χώρες για επίσκεψη. Οι ερωτηθέντες στην έρευνα που ταυτίστηκαν ως γυναίκες, έγχρωμοι και LGBTQ+ ένιωθαν ασφαλείς στη χώρα της Νότιας Αμερικής, γνωστή για τις όμορφες παραλίες της. Ωστόσο, τα σύνορα της Βραζιλίας είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για εγκληματικές δραστηριότητες.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ

trump ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Το Ανώτατο Δικαστήριο τον απάλλαξε από τις κατηγορίες περί υποκίνησης της εισβολής στο Καπιτώλιο – “Πράσινο” φως να κατέβει στις εκλογές

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδεικνύεται «πολύ σκληρός για να πεθάνει» πολιτικά. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε ότι ...