ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρισμός – Επιστισμός: Eπιασαν τόπο οι αντιδράσεις για την κατάρτηση του 5ημερου

thumbnail KAFE KENTRIKI
Στον «πάγο» φαίνεται ότι θα παραμείνει η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας που δίνει τη δυνατότητα 6ήμερης εργασίας σε επισιτισμό και τουρισμό, παρότι η συλλογική σύμβαση εργασίας που καλύπτει τους δύο κλάδους προβλέπει 5νθήμερο, τουλάχιστον μέχρι οι δύο πλευρές, εργαζόμενοι και εργοδότες, βρουν τη χρυσή τομή, ώστε ούτε οι επιχειρήσεις να μείνουν ξεκρέμαστες στην καρδιά της τουριστικής σεζόν ούτε οι εργαζόμενοι να δέχονται την καταστρατήγηση της σύμβασής τους.

Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή της γενικής γραμματέως Αννας Στρατινάκη. Εκεί συμφωνήθηκε να ξεκινήσει νέος γύρος διαπραγματεύσεων και σήμερα αναμένεται η κρίσιμη συνάντηση μεταξύ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων (ΠΟΕΕΤ) και των εργοδοτικών φορέων. Το πρόβλημα διαπιστώθηκε όταν η κλαδική σύμβαση κηρύχθηκε υποχρεωτική, με αποτέλεσμα πλέον να δεσμεύει το σύνολο των επιχειρήσεων, παρότι πολλές απ’ αυτές νομότυπα είχαν συμφωνήσει με εργαζομένους 6ήμερη εργασία.

 

You may also like

Comments are closed.

ekklisia 2048x1280 1 ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίκαλα: «Μου έκαιγε το δέρμα με σταυρό

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ένας 23χρονος σε βάρος ιερέα που κατηγορείται για εξαπάτηση μέσω εράνων. Ο κληρικός φέρεται να ασκούσε ψυχολογική βία στον 23χρονο, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο νεαρός. ...