ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τουρισμός για Όλους»: Στη δημοσιότητα τα προσωρινά αποτελέσματα για τους δικαιούχους

tourismos
Έγινε η ανάρτηση των προσωρινών αποτελεσμάτων του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» που παρέχει 100% επιδότηση σε καταλύματα για δύο με τρεις διανυκτερεύσεις, και 80% επιδότηση για τέσσερις διανυκτερεύσεις.

Οι δικαιούχοι και τα ωφελούμενα μέλη του e -voucher επιλέγουν κατάλυμα από το Μητρώο Παρόχων και με δική τους ευθύνη κάνουν τη σχετική κράτηση αναφέροντας ότι είναι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του υπουργείου Τουρισμού και κάτοχοι e-voucher.

Μπορείτε να δείτε την προσωρινή κατάσταση της αίτησής με σύνδεση στην εφαρμογή και χρήση των προσωπικών σας κωδικών TAXISNET.

Θα εξεταστούν ενστάσεις που θα υποβληθούν αποκλειστικά μέσω της εφαρμογής σύμφωνα με τις οδηγίες που θα αναρτηθούν. Οι ενστάσεις μπορούν να υποβάλλονται από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου στις 00.01 έως την Τετάρτη 28 Ιουλίου και ώρα 23.59.

Δείτε εδώ τα προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους».

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Μέχρι πότε είναι δυνατή η εξαργύρωση των vouchers;

Λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες που δημιούργησε η υγειονομική κρίση με τον οριζόντιο αποκλεισμό των μετακινήσεων, επισημαίνεται ότι έχει παραταθεί η ισχύς όλων των vouchers που δεν εξαργυρώθηκαν μέχρι και τις 31/12/2021.

Ποιοι είναι δικαιούχοι του προγράμματος;

Το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» απευθύνεται σχεδόν στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται κατόπιν κλήρωσης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν μέσω της πλατφόρμας www.tourism4all.gov.gr. Κριτήριο για την υποβολή της αίτησης είναι το ετήσιο ατομικό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 16.000 ευρώ ή τα 28.000 στην περίπτωση οικογένειας, με προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά ανήλικο τέκνο.

Ποιες οι δυνατότητες που παρέχει το Πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση της διαμονής και, κατά περίπτωση, της χρήσης λοιπών τουριστικών υπηρεσιών (μεταφορά, ξενάγηση σε μουσείο, καταδύσεις κ.ο.κ.) μέσω της χορήγησης ειδικών κουπονιών (vouchers) στους δικαιούχους που επιλέγονται.

Είναι ίσως το ευρύτερο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού μέσω του οποίου η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τον τουριστικό κλάδο σε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους. Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε 365.603 vouchers από τα οποία μπορούν να ωφεληθούν περισσότεροι από 600.000 Έλληνες.

Επισημαίνεται ότι την περασμένη χρονιά και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, περισσότεροι από 46.000 δικαιούχοι είχαν την ευκαιρία να οργανώσουν το ταξίδι τους στο εσωτερικό της χώρας μέσω του προγράμματος και μάλιστα με τρόπο εύκολο, δίκαιο και αδιάβλητο.

Κατά περίπτωση, είναι δυνατή η χορήγηση voucher είτε για εξαργύρωση απευθείας σε τουριστικό κατάλυμα ενταγμένο στο Μητρώο Παρόχων του Προγράμματος είτε σε τουριστικό γραφείο, το οποίο ομοίως έχει ενταχθεί στο Μητρώο.

You may also like

Comments are closed.