ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Τουρκία: Αναζητά τον πρώτο Τούρκο αστροναύτη – Πάνω από 31.000 οι αιτήσεις

Facebook
Twitter
Τον πρώτο στα χρονικά Τούρκο αστροναύτη αναζητούν οι Αρχές της γειτονικής χώρας, με την προοπτική να τον στείλουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τους πρώτους μήνες του 2023.
«Στο πλαίσιο του εθνικού διαστημικού προγράμματος, η Τουρκία ξεκίνησε επισήμως τη διαδικασία της αποστολής ενός Τούρκου πολίτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό», δήλωσε ο πρόεδρος Ερντογάν την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την Daily Sabah, ο πρώτος Τούρκος αστροναύτης θα πρέπει να είναι «έτοιμος» ως το τέλος του 2022, προκειμένου να κάνει το πρώτο του ταξίδι στο διάστημα μέσα στο πρώτο μισό του 2023, ένα επιστημονικού χαρακτήρα ταξίδι συνολικά δέκα ημερών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η σχετική πλατφόρμα (uzaya.gov.tr) μέσω της οποίας μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι επίδοξοι Τούρκοι αστροναύτες άνοιξε στις 23 Μαΐου και, μέσα στις πρώτες 48 ώρες, είχαν κάνει αίτηση μέσω αυτής πάνω από 31.000 άτομα, όπως σημειώνει σε δημοσίευμά της η Hurriyet. Οι σχετικές αιτήσεις θα γίνονται δεκτές ως τις 23 Ιουνίου, σημειώνει η Daily Sabah.

Απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να μπορέσει κανείς να κάνει αίτηση, είναι να είναι κάτω των 45 ετών, με βάρος κάτω από 110 κιλά και ύψος κάτω 1,90. Οι αιτούντες θα πρέπει, επίσης, να μιλούν καλά την αγγλική γλώσσα και να έχουν πτυχίο θετικών επιστημών.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως οι περισσότεροι από όσους έχουν ήδη κάνει αίτηση, δεν ανταποκρίνονται στα απαραίτητα κριτήρια, όπως σημειώνεται.

Με πληροφορίες από Daily Sabah, Hurriyet

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top