ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Τουρκία: Η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά ενάντια στις συνθήκες

Facebook
Twitter
Την Ελλάδα κατηγορεί η Τουρκία, για άλλη μια φορά, ότι στρατιωτικοποιεί τα νησιά ενάντια στις συνθήκες. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας συνεδρίασε επί 4,5 ώρες, υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν, ενώ τέθηκαν επί τάπητος θέματα όπως το ουκρανικό, το αρμενικό και φυσικά και τα ελληνοτουρκικά. Μετά τη συνεδρίαση εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία εξαπολύεται νέα επίθεση κατά της χώρας μας.

“Η Ελλάδα, η οποία αλόγιστα παραβιάζει και διαστρεβλώνει το διεθνές δίκαιο και επιμένει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά ενάντια στις συνθήκες, καλείται να ανταποκριθεί με ειλικρίνεια στις εκκλήσεις μας για διάλογο και συνεργασία και επαναλαμβάνεται η αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο” αναφέρεται στην ανακοίνωση από το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας που τίθεται και πάλι το ζήτημα στρατιωτικοποίησης.

Παράλληλα, υπάρχει κάλεσμα στην Ελλάδα για “ειλικρινή διάλογο”, ενώ με τον επίσημο τρόπο η Τουρκία μαζί με τη στρατιωτικοποίηση, έχει θέσει και ζήτημα κυριαρχίας των νησιών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top