ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Τουρκία: Στη φυλακή οι ναύαρχοι και ο εμπνευστής της ”Γαλάζιας Πατρίδας”

Facebook
Twitter
Η Τουρκία ζει στον απόηχο της κίνησης των 104 απόστρατων ναυάρχων, να βγουν ευθέως κόντρα στον Ερντογάν, καταγγέλλοντας επιχείρηση αφανισμού της κεμαλικής παράδοσης.

Ο εμπνευστής της «γαλάζιας πατρίδας» που τόσο συχνά επικαλείται ο πρόεδρος Ερντογάν, ο απόστρατος ναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ, είναι ένας από τους δέκα απόστρατους που τέθηκαν υπό κράτηση σήμερα το πρωί για συνωμοσία εναντίον της ασφάλειας του κράτους και της συνταγματικής τάξης. Ο πρόεδρος Εργοντάν τους περιέγραψε ως εν δυνάμει πραξικοπηματίες.

Ήταν η πρώτη δίωξη εναντίον των συνολικά 104 απόστρατων ναυάρχων που κατηγόρησαν τον Ερντογάν, ότι με το φαραωνικό σχέδιο του για τη δημιουργία της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης, την παράκαμψη των Στενών του Βοσπόρου και την ακύρωση της Συνθήκης του Μοντρέ, θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Γιατί εκτός των άλλων, όταν φτιαχτεί η διώρυγα, η Κωνσταντινούπολη θα συνδέεται με ανατολική Θράκη μόνο με μερικές γέφυρες.

Οι 104 απόστρατοι κατηγόρησαν επίσης τον Ερντογάν, για ισλαμοποίηση του στρατού επικαλούμενοι φωτογραφία εν ενεργεία ναυάρχου, που φορά σαρίκι ενώ προσεύχεται σε τζαμί.

Από όλους αφαιρέθηκαν τα προνόμια της δωρεάν στέγης και της φρούρησης, ενώ αναμένεται ότι και άλλοι θα περάσουν σύντομα το κατώφλι του εισαγγελέα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top