ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΕΙΑ

Τουρκία: Ζωή στα χαλάσματα 104 ώρες μετά – Κορυφώνεται η αγωνία για τους δύο ‘Ελληνες εγκλωβισμένους

Ξεκίνησε η επιχείρηση της ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια για τον εντοπισμό του ζεύγους των Ελλήνων που εκτιμάται ότι βρίσκεται στα συντρίμμια πολυκατοικίας

seismos tourkia

Σε 18.342 ανέρχονται οι νεκροί από τον σεισμό στην Τουρκία. Κι ενώ εξανεμίζονται οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων στα συντρίμμια, χαρακτηρίζεται ως θαύμα 92 ώρες μετά να ανασυρθεί βρέφος μόλις δέκα ημερών και η μητέρα του εν ζωή από τα ερείπια. Ακολούθησε η διάσωση 4χρονης, αγοριού, αλλά και 50χρονης που άντεξαν 103 ώρες εγκλωβισμού. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια για τον εντοπισμό του ζεύγους των Ελλήνων που αγνοείται και εκτιμάται ότι βρίσκεται στα συντρίμμια της πολυκατοικίας που διέμενε μέχρι την ώρα του φονικού σεισμού στην Τουρκία.

Οι πληροφορίες, πάντως, λένε ότι οι Έλληνες εκτιμάται ότι είναι εγκλωβισμένοι αρκετά μέτρα κάτω από την κορυφή των συντριμμιών, σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΡΤ στην Τουρκία, Γιώργο Σιδέρη, που βρίσκεται δίπλα στην ελληνική ομάδα διάσωσης.

Μέλη της 2ης ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη έκαναν, κατά παρέκκλιση των πρωτοκόλλων, έρευνες με διασωστικό σκύλο στην πενταόροφη πολυκατοικία που διέμεναν οι δυο Έλληνες, ενώ κατ’ εξαίρεση η ελληνική ΕΜΑΚ έκανε αίτημα για να επιχειρήσει στο συγκεκριμένο σημείο και πήρε το “πράσινο” φως.

Έκκληση να συνεχιστούν οι έρευνες στην πολυκατοικία, όπου διέμενε ο Γιώργος Αντύπας με τη σύζυγό του Νίντα, στην Αντιόχεια, έκανε ο ο ανιψιός των αγνοουμένων, που μίλησε στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ.

Για εμάς, το γεγονός ότι είναι Έλληνες σηματοδοτεί κάτι πολύ σημαντικό και πρέπει για συμβολικούς λόγους να κάνουμε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης”  δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Eίχαν περάσει 103 ώρες από το φονικό σεισμό όταν οι διασώστες εντόπισανν ζωντανό ένα μικρό αγόρι καταπλακωμένο από τα συντρίμμια. Κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ζωντανή και τη μητέρα του στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ.

Ένα ανάλογο θαύμα συνέβη την επαρχία Χατάι. Εκεί τα σωστικά συνεργεία ανασύρουν μετά από 92 ώρες θαμμένες στα χαλάσματα, ένα νεογέννητο κορίτσι δέκα ημερών με τη μητέρα του.

Δάκρυα χαράς από τα μέλη γερμανικού σωστικού συνεργείου όταν ανασύρθηκε 50χρονη που βρισκόταν 104 ώρες στα συντρίμμια.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ