ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Τοξικές «διαρροές» για την Τζωρτζίνα – Η δυσφορία των ιατροδικαστών και τα σενάρια των συλλήψεων

mana patra

Του Νίκου Σύφαντου

Ως κρίσιμη αξιολογείται η εβδομάδα που ξεκινά για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένεια Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Και αυτό γιατί τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας θα κρίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την εξέλιξη των ερευνών της Αστυνομίας και θα διαμορφώσουν σαφή εικόνα για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό της.

Δεν αποκλείεται δε από την ιατροδικαστική έκθεση του θανάτου της να προκύψουν στοιχεία τα οποία συνδυαστικά να οδηγήσουν σε απαντήσεις και για τα δύο άλλα κορίτσια της οικογένειας (την Ίριδα και τη Μαλένα).

ΤΟΞΙΚΗ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ

Οι τελευταίες πληροφορίες οι οποίες επιβεβαιώνονται και από «πηγές» της «Πολιτείας» κάνουν λόγο για εντοπισμό τοξικής συσσώρευσης στο τρίτο παιδί, η οποία εξετάζεται για να διαπιστωθεί αν οφείλεται στη φαρμακευτική αγωγή που ελάμβανε, ή αν προέρχεται από την χορήγηση κάποιας άλλης ουσίας η οποία και θα πρέπει να ανιχνευθεί.

Ωστόσο, οι διαρροές και οι εκτιμήσεις που έγιναν στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας και αφορούσαν στην εκτίμηση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη πως ο θάνατος του κοριτσιού δεν οφείλεται σε ασφυκτικό θάνατο, έδωσαν «τροφή» για διαξιφισμούς και αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε ιατροδικαστές, με αποτέλεσμα να μην ξεκαθαρίζει το τοπίο και για αυτή την εκδοχή.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ

Μέσα σε αυτό το κλίμα η κοινωνία παρακολουθεί με «κομμένη την ανάσα» τις εξελίξεις, με διαρκείς πληροφορίες να βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσω των οποίων επιχειρείται να δοθεί η εντύπωση πως η υπόθεση βρίσκεται στο τέλος της. Δεν έλειψαν μάλιστα σενάρια που δόθηκαν από το μιντιακό σύστημα την περασμένη εβδομάδα για συλλήψεις, τα οποία δεν επιβεβαιώθηκαν.

Τα ίδια σενάρια τροφοδοτούνται και για αυτή την εβδομάδα. Οι Αρχές ωστόσο, όπως οφείλουν δεν επιβεβαιώνουν το παραμικρό, προκρίνοντας την μεθοδολογία των ερευνών τη συλλογή στοιχείων και τα προβλεπόμενα από την Δικονομία ως βασικά στοιχεία για τη συνέχεια.

Η ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πολιτείας» για την υπόθεση και πρωτίστως για το φαινόμενο των διαρροών που προκύπτουν από ανθρώπους που έχουν άμεση εμπλοκή με την επιστημονική έρευνα, έχει ήδη εκδηλωθεί δυσφορία από υψηλά ιστάμενους κύκλους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόσωπα με πολιτικές θέσεις έφθασαν σε σημείο να εξοργιστούν από το γεγονός ότι επώνυμοι, ή ανώνυμοι που γνωρίζουν,  δίνουν στη δημοσιότητα στοιχεία τα οποία είναι κομβικά για τη συνέχεια της έρευνας.

Αυτός φέρεται να είναι και ο λόγος της αναδίπλωσης επιστημόνων σχετικά με τις αρχικά διατυπωθείσες εκτιμήσεις τους, μέχρις ότου η έρευνα ολοκληρωθεί πλήρως.

You may also like

Comments are closed.