Τραγωδία στο Μαρόκο: Εννέα νεκροί από κατάρρευση πολυκατοικίας στην πόλη Φες

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν μετά την κατάρρευση τετραώροφης πολυκατοικίας στην πόλη Φες, στο βορειανατολικό Μαρόκο. Το δυστύχημα σημειώθηκε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη (21/05/2026), βυθίζοντας στο πένθος την πυκνοκατοικημένη συνοικία.

Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο στα χαλάσματα για τον εντοπισμό επιζώντων. Μέχρι στιγμής, έξι άτομα έχουν ανασυρθεί ζωντανά από τα ερείπια του κτιρίου, το οποίο είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1980. Λόγω της επικινδυνότητας και του φόβου για νέες καταρρεύσεις, οι αρχές διέταξαν την προληπτική εκκένωση γειτονικών κτιρίων.

- Διαφήμιση -

Η πόλη Φες έρχεται αντιμέτωπη με ένα ακόμη παρόμοιο περιστατικό, καθώς τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί ανάλογες καταστροφές. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, η κατάρρευση δύο κτιρίων στην ίδια πόλη είχε στοιχίσει τη ζωή σε 22 ανθρώπους, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για τη στατικότητα των παλαιών κατασκευών στην περιοχή.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Google Logo Προσθήκη του Politeianews.gr στην Google

Ροή Ειδήσεων

Οι ειδησεις σημερα

Δείτε επίσης

Σχετικο περιεχομενο
spot_img