Τρελό παιχνίδι: Στοιχηματίζουν εκατομμύρια για τις εκλογές των ΗΠΑ – Προηγείται ο Τραμπ

Facebook
Twitter
harris_TRUMP_reuters_Marco_Bello_-768x480

Εκατομμύρια δολάρια σε νέα στοιχήματα τοποθετούνται στην αμερικανική προεδρική κούρσα – που ευνοεί οριακά τον Ντόναλντ Τραμπ – καθώς οι νεοσύστατες πλατφόρμες κυνηγούν τα στοιχήματα των επαγγελματιών επενδυτών μετά την άρση της απαγόρευσης των εγχώριων στοιχημάτων την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Financial Times, η Kalshi, της οποίας η δικαστική νίκη στην Ουάσινγκτον επί μιας αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής άνοιξε την αγορά, προσφέρει στους θεσμικούς επενδυτές την ευκαιρία να ποντάρουν έως και 100 εκατομμύρια δολάρια υπέρ είτε της Καμάλα Χάρις είτε υπέρ του Τραμπ.

Τις πρώτες ημέρες μετά την άρση της απαγόρευσης, έχουν στοιχηματιστεί περισσότερα από 12 εκατομμύρια δολάρια και η εταιρεία εκείνη την περίοδο βρισκόταν στη διαδικασία εγκατάστασης πολλών θεσμικών παικτών στην πλατφόρμα, δήλωσε ο ιδρυτής της Kalshi, Τάρεκ Μανσούρ. Τα ποσά αυτά αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς πλησιάζει η ημέρα των εκλογών και περισσότεροι επιχειρηματίες θα προσελκύονται στην πλατφόρμα.

Τα στοιχήματα είναι δομημένα ως τα λεγόμενα «δυαδικά δικαιώματα επιλογής» (binary options) – δηλαδή στοιχήματα «όλα ή τίποτα» με τιμή έως και 1 δολάριο ανά συμβόλαιο – όπου ο νικητής κρατάει το δολάριο και ο ηττημένος το χάνει. Η τιμή πριν από το συμβάν κυμαίνεται ανάλογα με την αντιλαμβανόμενη πιθανότητά του.

Τα συμβόλαια που στοιχημάτιζαν στη νίκη του Τραμπ, τη Δευτέρα, έγιναν 54 σεντς, ενώ εκείνα που υποστήριζαν τον Χάρις είχαν τιμή 47 σεντς, ανοίγοντας ένα μικρό χάσμα που αρχικά ήταν μεταξύ 51 σεντς και 49 σεντς αντίστοιχα τις πρώτες ημέρες μετά την έναρξη λειτουργίας της αγοράς πριν από λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top