ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Τρίκαλα και Καρδίτσα έγιναν μια απέραντη λίμνη – Συνεχείς διασώσεις εγκλωβισμένων

Facebook
Twitter

Εικόνες απόλυτης καταστροφής αφήνει πίσω της η κακοκαιρία Daniel με 4 νεκρούς και έξι αγνοούμενους, ενώ δεκάδες περιοχές βρίσκονται κάτω από το νερό.

Η Κεντρική Ελλάδα βρίσκεται στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel. Από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα έρχονται εικόνες αποκάλυψης με την περιοχή του Παλαμά να έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη, ενώ υπάρχει αγωνία για τυχόν εγκλωβισμένους.

Συνεχείς είναι οι διασώσεις εγκλωβισμένων ανθρώπων με ελικόπτερα σε χωριά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, που δέχθηκαν την επίθεση της κακοκαιρίας «Daniel». Στη μάχη έχουν ριχτεί και οι Ένοπλες Δυνάμεις που βοηθούν στη διάσωση των εγκλωβισμένων.

Το απόγευμα δόθηκε εντολή στους κατοίκους στα Κανάβια και τον Σταυρό Ελάτης να απομακρυνθούν προς τα Τρίκαλα διότι υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων.

Από ελικόπτερα έχουν απεγκλωβιστεί 69 άτομα. Τους πηγαίνουν σε ειδικούς χώρους παραμονής προσφέρονται τροφή, νερό, κουβέρτες, ενώ παρέχεται και ιατρική περίθαλψη.

Οι εικόνες που έρχονται από τις διασώσεις κόβουν την ανάσα. Super Puma, βάρκες, ελικόπτερα βοηθούν τον κόσμο που κινδυνεύει. 

Η προσπάθεια επικεντρώνεται, κυρίως, σε περιοχές του Δήμου Παλαμά, ενώ στο χωριό Αγία Τριάδα υπάρχουν έξι αγνοούμενοι. Εγκλωβισμένοι υπάρχουν σε πολλά χωριά, όπως στη Μεταμόρφωση, το Βλοχό, το Ριζοβούνι, τη Μαραθέα, τον Κοσκινά, και στην πόλη του Παλαμά, όπου το ύψος του νερού δεν επιτρέπει ακόμα και σε τρακτέρ να προσεγγίσουν τα σπίτια όπου υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top