ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑ

Τρίτη δόση εμβολίου: «Ηπιότερες οι παρενέργειες»

covid emvolio
Όπως κάθε Δευτέρα έτσι και σήμερα, 11.10.2021, γίνεται η ζωντανή ενημέρωση για τον κορωνοϊό και την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις και απαντά στα ερωτήματα των δημοσιογράφων, μαζί με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Όλα αυτά ενώ ο ΕΟΔΥ έχει ανακοινώσει 2.383 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, με την Αττική να καταγράφει 458  και την Θεσσαλονίκη 349 (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων μολύνσεων του 24ώρου).

Τον λόγο πήρε αρχικά η Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία ευχήθηκε καλή ακαδημαϊκή χρονιά, καθώς από σήμερα γίνονται με φυσική παρουσία τα μαθήματα σε όλα τα Πανεπιστήμια.

Στην συνέχεια μίλησε για την τρίτη δόση εμβολίου, η οποία εδώ και ένα μήνα περίπου έχει ήδη ξεκινήσει να χορηγείται (σ.σ. σε υγειονομικούς και ανοσοκατασταλμένους) ενώ πλέον έχουν πάρει σειρά και οι άνω των 65 ετών, αλλά και οι άνω των 50 ετών.

«Η τρίτη δόση χορηγείται για ενίσχυση και πιο μακρά διάρκεια προστασίας», είπε στην συνέχεια η Μαρία Θεοδωρίδου, λέγοντας πως οι ανεπιθύμητες παρενέργειες είναι λιγότερες και ηπιότερες σε σχέση με αυτές της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Γιατί τρίτη δόση εμβολίου;

Στους λόγους που οδήγησαν στην χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά της covid-19, αναφέρθηκε επιπρόσθετα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθώς όπως είπε, έντεκα φορές μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν με τον ιό, έχουν άτομα που έλαβαν τρίτη δόση και 20 φορές μικρότερο κίνδυνο για νόσηση.

Μίλησε για μια κρυφή και επώδυνη πανδημία που αναδεικνύεται από μελέτες με τίτλο «η ορφάνια από την covid». «Σε κάθε 4 θανάτους ενηλίκων ένα παιδί χάνει το γονιό του. Χιλιάδες παιδιά θα φέρουν το τραύμα απώλειας των γονιών τους και αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη της πρόληψης και την διατήρηση της ψυχικής τους υγείας», είπε η κ. Θεοδωρίδου.

Αναφέρθηκε δε για άλλη μια φορά στη σημασία του εμβολιασμού και κάλεσε όλους να εμβολιαστούν.

Εμβολιαστική κάλυψη συνολικά και… τρίτη δόση εμβολίου στην Ελλάδα

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος ανακοίνωσε πως 6.250.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 59,5% του γενικού πληθυσμού και στο 69% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Επίσης θύμισε πως χθες άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού τρίτης δόσης εμβολίου σε όσους είναι άνω των 50 ετών και το επιθυμούν (σ.σ. απαραίτητα πρέπει να έχουν περάσει έξι μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολίου).

Κορωνοϊός: Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση για το εμβόλιο

You may also like

Comments are closed.