ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΤΡΟΧΑΙΟ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ – Ο τραυματίας είχε «Άγιο» διερχόμενο τροχονόμο

Facebook
Twitter

 

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Ένας συνονόματος του, ένστολος κι εκείνος, έγινε φύλακας – άγγελος του, όταν χτύπησε σοβαρά στο τροχαίο ατύχημα του περασμένου Σαββάτου, στη μικρή περιμετρική της Πάτρας. Ο λόγος για τον Γιάννη Α., μόνιμο στην πολεμική αεροπορία και οδηγό της μηχανής η οποία εξετράπη της πορείας της και ανετράπη πάνω στη μεγάλη στροφή του δρόμου, με αποτέλεσμα ο νεαρός να τραυματιστεί σοβαρά και να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια».

Όμως ίσως να μην είχε αποφευχθεί το μοιραίο αν λίγα μέτρα πιο πίσω δεν ερχόταν ο εκτός υπηρεσίας Τροχονόμος Γιάννης Τσιαπάρας (ένθετη φωτογραφία) και δεν είχε σπεύσει, την κρίσιμη στιγμή, να δώσει την καθοριστική και σωτήρια βοήθεια στον τραυματία. Αφού τον γύρισε αστραπιαία στο πλάι βγάζοντας από το στόμα του το αίμα με το οποίο ο τραυματισμένος οδηγός… πνιγόταν! Είναι κάτι που ειπώθηκε και από τους ιατρούς του νοσοκομείου στο Ρίο.

 

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ»

1ο ΘΕΜΑ Ο τροχονόμος Γιάννης Τσιαπάρας
Ο τροχονόμος Γιάννης Τσιαπάρας

 

 

Ο άνδρας της Τροχαίας Πατρών μίλησε στην «Πολιτεία» για το συμβάν και περιέγραψε τη σκηνή: «Με το παιδί ξεκινήσαμε μαζί από την Ορειβατικού. Εγώ έμεινα λίγο πιο πίσω. Φθάνοντας στο σημείο και βλέποντας τον να έχει πέσει, σταμάτησε κι έτρεξα γιατί τον είδα να έχει σπασμούς. Κατάλαβα ότι το παιδί πνιγόταν με το αίμα του. Τον γύρισα αμέσως και του άνοιξα το στόμα. Και ευτυχώς ήρθε πολύ γρήγορα το ασθενοφόρο». Καταλήγοντας όμως στην ευχή που είναι και ευχή όλων μας: «Εύχομαι ο Θεός να βοηθήσει το παιδί, να βγει γρήγορα και να επανέλθει στην καθημερινότητα του».

 

ΤΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

Τον αστυνομικό ευχαρίστησε με λόγια συγκίνησης, δημόσια αλλά και μέσω της «Πολιτείας», ο πατέρας του τραυματία κ. Θέμης Α.. Ο οποίος, μάλιστα, την Δευτέρα έκανε αρτοκλασία στον Άγιο Φανούριο και με πλήθος κόσμου προσευχήθηκε για τον γιο του, που την ίδια ώρα συνέχιζε να δίνει τη «μάχη» του στην ΜΕΘ.

Στο πλευρό του, και ο Αρχιφύλακας της ΔΙΑΣ της Άμεσης Δράσης, και φίλος της οικογένειας, Ανδρέας Κάππος. Που ανέδειξε την πράξη του συναδέλφου του, λέγοντας: «Η εμπειρία του Γιάννη Τσιαπάρα αποδείχθηκε πολύτιμη για τη ζωή του παλικαριού. Αν δεν ήταν αυτός, δεν ξέρω… Αυτή όμως είναι η αποστολή μας, εντός ή εκτός υπηρεσίας. Να σώζουμε συμπολίτες».

 

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Τόσα χρόνια μέσα στους δρόμους έχουμε μάθει να επεμβαίνουμε σε τροχαία και να δίνουμε πολύτιμες υπηρεσίες στον συμπολίτη. Το πρώτιστο βέβαια μέλημα μας είναι να αποτρέπουμε τα τροχαία και εκεί εστιάζουμε. Σε κάθε περίπτωση είναι τιμητικό για την υπηρεσία μας αυτό που ο αστυνομικός έπραξε. Ευχόμαστε όλοι το παιδί να νικήσει στη ‘μάχη’ που δίνει», δήλωσε ο Διοικητής της Τροχαίας Πατρών, Χρήστος Ντεμίρης.

 

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός της μηχανής, Γιάννης Α., κατά την πτώση του τραυματίστηκε στο ζυγωματικό και στο κεφάλι, όμως φάνηκε τυχερός στην ατυχία του, καθώς δεν φάνηκε να είχε προκληθεί άλλος σοβαρός τραυματισμός στο υπόλοιπο σώμα. Γεγονός που επιβεβαιώνει το πόσο σωτήρια ήταν η συμπτωματική άφιξη του αστυνομικού από το σημείο.

 

(Έντυπη έκδοση: Αχαϊκή Πολιτεία)

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top