ΥΓΕΙΑ

Tσάι εναντίον CoViD – Ποιο είδος ταιριάζει στο κλίμα…

tea
Σε νέα έρευνα, επιστήμονες εξέτασαν διάφορα είδη τσαγιού και την επίδρασή τους στην COVID-19 και στα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα συμπτώματά της, για να προτείνουν επιστημονικό τρόπο κατανάλωσης.

Επιπλέον, χρησιμοποίησαν τεχνολογία φαρμακολογίας δικτύου για να αναλύσουν στόχους τσαγιού, χημικές ουσίες και σχετικές οδούς δράσης.

Οι ερευνητές κατηγοριοποίησαν φύλλα τσαγιού σε 6 τύπους, με βάση τη μέδοθο παραγωγής, την ταχύτητα οξείδωσης και τον αριθμό φλαβονολών. Περιέγραψαν πράσινο, κίτρινο, σκούρο, μαύρο, λευκό και oolong τσάι, τα οποία ποίκιλλαν στα ιατρικά χαρακτηριστικά τους.

Το σκούρο και πράσινο τσάι είναι τα πιο ζεστά και κρύα αντίστοιχα και το κίτρινο και oolong είναι σχετικά ελαφρά.

Αυτές οι αποκαλύψεις δείχνουν ποια είδη τσαγιού είναι πιο κατάλληλα για ανθρώπους που ζουν σε διαφορετικές περιοχές του πλανήτη. Όσοι κατοικούν μόνιμα σε ζεστές περιοχές, θα πρέπει να πίνουν πράσινο τσάι, ενώ όσοι μένουν σε πιο ψυχρές περιοχές θα πρέπει να προτιμούν τσάγια που υπέστησαν ζύμωση.

Όπως προηγούμενη επισκόπηση, η ανάλυση έδειξε ότι οι κατεχίνες είναι ενεργά συστατικά. Εντόπισε την TERT ως κύριο στόχο που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την CoViD και τα 6 μακροπρόθεσμα επακόλουθα – αρτηριοσκλήρυνση, υπέρταση, αρρυθμία, πνευμονική ινωση και κινητικά και νοητικά προβλήματα. Επίσης, η ανάλυση ενέπλεξε την οδό σηματοδότησης Rap1 στα επακόλουθα του αναπνευστικού, καρδιαγγειακού και νευρικού συστήματος που συνδέονται με την COVID-19.

Οι ερευνητές τόνισαν την επιστημονική κατανάλωση τσαγιού και τον χρόνο κατανάλωσης για την πρόληψη ανεπιθύμητων ενεργειών της καφεΐνης των φύλλων τσαγιού στο γαστρικό βλεννογόνο.

Η κατανάλωση τσαγιού αμέσως μετά το γεύμα απελευθερώνει τανίνες από τα φύλλα τσαγιού, που με πρωτεΐνη από το γεύμα αυξάνουν το βάρος στο στομάχι.

Όμως, η επιστημονική του κατανάλωση θα μπορούσε να καταστέλλει προφλεγμονώδεις παράγοντες που απελευθερώνονται ως αντίδραση της λοίμωξης από τον κορωνοιό.

Καταρράκτης κυτοκινών

Το τσάι μειώνει τη βλάβη που προκαλείται στον οργανισμό από τον καταρράκτη κυτοκινών, που αποτελεί την πιο σοβαρή κατάσταση στην CoViD, μέσω του TGF-β και άλλων οδών σηματοδότησης. Επίσης, μειώνει την πνευμονική ίνωση ρυθμίζοντας αρκετές ανοσιακές οδούς σηματοδότησης.

Ενεργά συστατικά του τσαγιού, όπως αλκαλοειδή, αμινοξέα και κατεχίνες είχαν πολλούς ωφέλιμους ρόλους. Για παράδειγμα, τα αμινοξέα και τα αλκαλοειδή φρεσκάρουν το μυαλό και οι πολυφαινόλες προάγουν το μεταβολισμό των λιπιδίων. Παρομοίως, οι κατεχίνες και τα αλκαλοειδή ρυθμίζουν την πίεση και τους παλμούς και βοηθούν στην ανάρρωση από την αρτηριοσκλήρυνση.

Οι πολυφαινόλες στο τσαι πιθανόν επιδιορθώνουν τραυματισμένους νευρώνες και βελτιώνουν την κατάθλιψη και το άγχος.

Συμπερασματικά, η έρευνα ανακάλυψε οτι διάφορα είδη τσαγιού θα μπορούσαν να προλαμβάνουν και να αντιμετωπίζουν την COVID-19 και τα επακόλουθα. Με πιο εκτεταμένες κλινικές αξιολογήσεις, ορισμένα από τα ενεργά συστατικά στο τσάι είναι αποτελεσματικά φάρμακα για την πρόληψη και αγωγή της COVID-19.

Πηγές: HELIYON

You may also like

Comments are closed.

More in:ΥΓΕΙΑ