ΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑ

Έρχεται τσεκ απ μόνο με sms – Μεγάλο άλμα για τη δημόσια ψηφιακή υγεία

sms cell
«Είμαστε αρκετά κοντά» στο sms για τσεκ απ, με προσωποποιημένα μηνύματα στο κινητό, με βάση την ηλικία, το φύλο, τον τόπο διαμονής και την κατάσταση της υγείας κάθε πολίτη, τόνισε ο Γ.Γ. Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, Θανάσης Κοντογεώργης.

«Βούληση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, είναι να αξιοποιήσουμε την εμπειρία από το ψηφιακό άλμα που έγινε τον τελευταίο ενάμισι χρόνο στη χώρα μας, για να κάνουμε το απαραίτητο άλμα και στην ψηφιακή υγεία.

Έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητοι πόροι για να αναβαθμίσουμε το κομμάτι της ψηφιακής υγείας, όπως είναι ο ψηφιακός φάκελος του ασθενούς, με τη δημόσια Υγεία και την πρόληψη», τόνισε.

Όπως εξήγησε, «μέσω της διαλειτουργικότητας των βάσεων δεδομένων, θα έχουμε τη δυνατότητα να εντοπίζουμε γρήγορα τους ανθρώπους, που θα πρέπει να προβούν σε κάποιες εξετάσεις ή σε ένα καθιερωμένο έλεγχο ιατρικό έλεγχο», σημειώνοντας ότι αυτό θα έχει τεράστια οικονομικά οφέλη.

Αναφορικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας για το ψηφιακό πιστοποιητικό, ο κ. Κοντογεώργης είπε ότι «είμαστε από τις πρώτες χώρες που θα το εφαρμόσουν, καθώς ήταν και μια πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού εδώ και κάποιους μήνες, και υλοποιήθηκε γιατί κατανοήθηκε η χρησιμότητα για τον Τουρισμό και όλες τις μετακινήσεις».

Όπως είπε, κάθε πολίτης μπορεί να επισκέπτεται το gov.gr και να εκτυπώνει το ψηφιακό πιστοποιητικό του, το οποίο θα διευκολύνει την καθημερινότητα και τις μετακινήσεις.

You may also like

Comments are closed.