ΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσίπρας από Λέσβο: «Το νησί έχει ταλαιπωρηθεί – Χρειάζεται μακρόπνοο σχέδιο»

tsipras lesvos
Με ευρεία σύσκεψη με αυτοδιοικητικούς και φορείς της Λέσβου ολοκλήρωσε την περιοδεία του στο νησί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Απευθυνόμενος στους φορείς τόνισε ότι “το νησί χρειάζεται ένα μακρόπνοο σχεδιασμό για να ξεπεράσει τις πολλαπλές κρίσεις”.

“Το νησί έχει ταλαιπωρηθεί πολλά χρόνια με την οικονομική και την προσφυγική κρίση και με την πανδημία” τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Για το προσφυγικό ανέφερε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι βρίσκεται σε ύφεση “αλλά το ερώτημα είναι τι θα γίνει αν μετά το τέλος της πανδημίας στα νησιά αν υπάρξουν ροές”.

Χαρακτήρισε λανθασμένη την πολιτική “να γίνουν στα νησιά τεράστια κέντρα φυλακές”, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες της και να σηκώσει το βάρος που της αναλογεί.

“Το νησί αν επιβίωσε από την προσφυγική κρίση θα πρέπει τώρα να ξεπεράσει και την πανδημία και για αυτό χρειάζεται ένα μακρόπνοο σχέδιο” τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Την ίδια ώρα, με τους συλλόγους επαγγελματικής αλιείας της Λέσβου, συναντήθηκε το μεσημέρι στη Σκάλα Καλλονής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο. Ο δήμαρχος έθεσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τα θέματα που απασχολούν το νεοσύστατο Δήμο Δυτικής Λέσβου, την πορεία εμβολιασμού των πολιτών αλλά και την οικονομία του τόπου.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου και συζήτησε με τα στελέχη του Συνεταιρισμού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις προκλήσεις του συνεταιριστικού κινήματος και τις προοπτικές του πρωτογενή τομέα.

Σχολιάζοντας την πορεία του Συνεταιρισμού Στύψης -ο οποίος, όπως σημείωσε, αποτελεί συνεταιρισμό-πρότυπο με δραστηριότητες σε Ελλάδα και εξωτερικό, τόνισε πως το συνεταιριστικό κίνημα μπορεί να πέρασε μία σοβαρή κρίση τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο παραμένει ζωντανό και παραδείγματα σαν αυτό της Στύψης αποτελούν τρανή απόδειξη γι’ αυτό.

You may also like

Comments are closed.