ΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσίπρας: «Βαθιά αντιλαϊκές, οι εργασιακές ρυθμίσεις για την κοινωνία»

tsipras forum delphi
Μονοθεματικές είναι οι τελευταίες συσκέψεις που λαμβάνουν χώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, με το εργασιακό να μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν, πως το νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη τους δίνει ένα ευρύ πεδίο να αντιπολιτευτούν την κυβέρνηση, να στήσουν γέφυρες με κοινωνικές ομάδες, συνδικάτα, αλλά και με τα κόμματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ και έκανε λόγο για «ευθεία επίθεση στις εργασιακές σχέσεις με την κατάργηση του 8ώρου», ενώ αναφερόμενος στις απλήρωτες υπερωρίες έναντι ρεπό που, όπως υποστηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, θεσμοθετεί το νομοσχέδιο, είπε χαρακτηριστικά πως «ο κ. Χατζηδάκης θέλει να μας πείσει ότι η κατάργηση των δικαιωμάτων και η πληρωμή με ρεπό αποτελεί στροφή προς το μέλλον».

Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε ότι «δεν είναι μόνο η επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, είναι ο συνδικαλιστικός νόμος, είναι ο νόμος για τα ΑΕΙ, είναι και η συρρίκνωση του δικαιώματος της απεργίας μέσα στον εργατικό νόμο. Είναι η κατάργηση των ελεγκτικών μηχανισμών, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, πράγμα που είναι και αντισυνταγματικό. Διότι είναι μέριμνα του κράτους η ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων».

Θέλοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να δείξει πως το νομοσχέδιο δεν έχει τη στήριξη της κοινωνίας, χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις βαθιά αντιλαϊκές και αντεργατικές, προσθέτοντας πως «δεν έχουν τη στήριξη παρά μιας μικρής μειοψηφίας, όπως δείχνουν όλες οι μετρήσεις», και δεσμεύτηκε πως «θα καταργηθούν αμέσως μόλις δοθεί η δυνατότητα σε μια προοδευτική κυβέρνηση, με προοδευτικό πρόσημο, να επαναφέρει την κοινωνία και τον τόπο σε μια κατεύθυνση κοινωνικής συνοχής».

You may also like

Comments are closed.