ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Τσίπρας: Μέγα λάθος του πρωθυπουργού η παροχή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία

Facebook
Twitter

Για μια “εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για την ανθρωπότητα και για την Ευρώπη” έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω που είναι αφιερωμένη στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πρόκειται για μια “εισβολή σε ευρωπαϊκή χώρα” που έχει “δραματικό” χαρακτήρα, καθώς, όπως είπε, έγινε από μια “πυρηνική δύναμη” που παίζει σημαντικό ρόλο στις “γεωπολιτικές παγκόσμιες” εξελίξεις, που είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

 

“Επιλέγει μια ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ένα αιματοκύλισμα και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο απώτερος στόχος”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ εξέφρασε “μεγάλη αγωνία” για τους Έλληνες ομογενείς.

Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι δεν μπορεί να εκτιμήσει αν θα τερματιστεί γρήγορα, ωστόσο, σχολίασε πως οι “συνέπειες θα είναι δραματικές”.

“Μετά την 24η Φλεβάρη είναι σε έναν διαφορετικό κόσμο ανεξάρτητα ποια θα είναι η έκβασή του. Ξυπνήσαμε σ’ έναν κόσμο ξανά διπολικό και σ’ ένα κόσμο που θα βλέπουμε ένα σκληρό, ψυχρό πόλεμο”, τόνισε, εκφράζοντας την άποψη ότι από την “άλλη πλευρά” δε θα είναι μόνο η Ρωσία αλλά η Κίνα και ενδεχομένως η Ινδία, εκτιμώντας πως υπάρχει μια “μετατόπιση της γεωπολιτικής σκακιέρας” προς την Ανατολή”.

“Δεν είναι εύκολος δρόμος για τη Ρωσία”, σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , σημειώνοντας επίσης πως η Κίνα φαίνεται να είναι ο “μεγάλος εταίρος” στη συμμαχία αυτή καθώς και ότι τώρα “κερδίζει χρόνο και δυνατότητες”.

“Για την ΕΕ αυτή η εξέλιξη θα είναι εξαιρετικά δυσμενής και γεωπολιτικά και οικονομικά”, τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε επίσης μέγα λάθος του πρωθυπουργού την παροχή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και ανέφερε πως δεν έχουμε λόγο να εμπλακούμε στην πολεμική αντιπαράθεση.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top