ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Turbo-Loscher II: Το νέο Πυροσβεστικό που σβήνει έξυπνα τις πυρκαγιές.

Turbo Loscher II
Οι κλιματικές συνθήκες δημιουργούν πολλά φαινόμενα που βοηθούν στην εξάπλωσή των πυρκαγιών. Για να αμυνθούμε λοιπόν χρειαζόμαστε νέα και σύγχρονα… όπλα.

Ένα από αυτό είναι το νέο πυροσβεστικό όχημα που Turbo-Loscher II, που χρησιμοποιεί κινητήρες αεριωθούμενων (jet) για να σβήσει έξυπνα τις πυρκαγιές.

Ψεκάζει περίπου 8.000 λίτρα ανά λεπτό. Ζυγίζει 30 τόνους, έχει μήκος πάνω από 10 μέτρα και έχει κινητήρα που αποδίδει 500 ίππους. Το εκπληκτικό στοιχείο είναι ότι έχει δύο κινητήρες τζετ εγκατεστημένους στο πίσω μέρος του. Αυτοί διαχέουν το νερό τόσο αποτελεσματικά και τόσο γρήγορα που ουσιαστικά μετατρέπεται σε ομίχλη.

Οι  πυρκαγιές ιδιαίτερα σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και μπορούν να εξαπλωθούν γρήγορα, αυτό το τεράστιο πυροσβεστικό όχημα μπορεί να τις κρατήσει υπό έλεγχο και οι άλλες μονάδες εδάφους μπορούν να τις σβήσουν ταχύτερα και χωρίς κίνδυνο.

220810003541 Turbo Loscher ΙΙ 3

Πως δουλεύει

Το Turbo-Loscher II δεν είναι ακριβώς ένα πυροσβεστικό όχημα επειδή δεν διαθέτει σκάλα και δεν διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό για επιχειρήσεις, εισόδου και διάσωσης. Ο κύριος ρόλος του είναι να φτάσει πρώτο σε μία δύσκολη κατάσταση και να αποτρέψει να εξελιχθεί σε τραγωδία.

άρη στους δύο ισχυρούς κινητήρες jet, το όχημα μπορεί να καλύψει μια περιοχή περίπου 350 τετραγωνικών μέτρων, ενώ η απόσταση ψεκασμού μπορεί να ξεπεράσει τα 100 μέτρα.

220810003534 Turbo Loscher ΙΙ 1

Το Turbo-Loscher II μπορεί επίσης να μετατραπεί σε ισχυρό ανεμιστήρα αφού αδειάσει το δοχείο νερού του. Έτσι θα απομακρύνει τα τοξικά αέρια για να επιτρέψει στους πυροσβέστες να επέμβουν χωρίς κίνδυνο.

220810003550 Turbo Loscher ΙΙ 5

Όσο για το πρώτο Turbo-Loscher, ακόμα κι αν έχει παλιώσει, εξακολουθεί να παραμένει η εφεδρική επιλογή στον στόλο των πυροσβεστικών οχημάτων. Χρησιμοποιούσε επίσης δύο κινητήρες τζετ για την καταπολέμηση των πυρκαγιών, αλλά είχε δυνατότητα, ρίψης 6.000 λίτρων νερού ανά λεπτό.

Δείτε το Turbo-Loscher σε δράση σε ρεπορτάζ του  Emergency-Report.de

You may also like

Comments are closed.