ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τυχερά παιχνίδια: Η FDJ θέλει να φτιάξει έναν ευρωπαϊκό κολοσσό – Προτάση εξαγοράς της Kindred έναντι $2,7 δισ.

fdj 768x513 1

Οι μετοχές της La Francaise des Jeux (FDJ) σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2022, μετά την προσφορά του γαλλικού ομίλου τυχερών παιχνιδιών για την εξαγορά της σουηδικής Kindred έναντι 27,95 δισεκατομμυρίων κορονών (2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων).

Η προσφορά της FDJ ύψους 130 κορόνων ανά μετοχή σε μετρητά αντιπροσωπεύει premium 24% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Kindred την Παρασκευή, ανέφερε η σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Η συμφωνία θα χρηματοδοτηθεί από τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας και από δάνεια που θα λάβει από τις γαλλικές τράπεζες BNP Paribas και Société Générale.

Η La Francaise des Jeux σημείωσε άνοδο έως και 6% στα 36,42 ευρώ, τη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή άνοδο από τον Μάιο του 2022. Οι μετοχές της Kindred σημείωσαν άνοδο έως και 19%, τη μεγαλύτερη από το 2009.

Εφόσον εγκριθεί, η εξαγορά θα δημιουργήσει έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη με ετήσια έσοδα από τυχερά παιχνίδια περίπου 8 δισ. ευρώ (8,7 δισ. δολάρια). Μέσω της Kindred, η FDJ θα αποκτήσει πρόσβαση σε 30 εκατομμύρια πελάτες στους τομείς των online αθλητικών στοιχημάτων, των καζίνο και των τυχερών παιχνιδιών. Τον Νοέμβριο, ο γαλλικός όμιλος ολοκλήρωσε την εξαγορά του μοναδικού ιρλανδικού φορέα εκμετάλλευσης λαχείων PLI.

«Η συνένωση θα οδηγήσει σε ισχυρότερη στρατηγική τοποθέτηση και σημαντική δημιουργία αξίας προς όφελος των μετόχων μας και όλων ενδιαφερόμενων μερών», ανέφερε στην ανακοίνωση ο Stephane Pallez, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της FDJ.

Οι μέτοχοι της Kindred, Corvex Management, Premier Investissement, Eminence Capital, Veralda Investment και Nordea Bank – που αντιπροσωπεύουν μαζί το 27,9% των μετοχών της σουηδικής εταιρείας – έχουν συμφωνήσει με την προσφορά. Σύμφωνα με το Bloomberg, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, το οποίο ξεκίνησε μια στρατηγική αναδιάρθρωση τον Απρίλιο, αποφάσισε ομόφωνα να συστήσει στους μετόχους να αποδεχθούν την προσφορά.

You may also like

super market ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ισχύ βρίσκονται από σήμερα (01.03.24) τα τέσσερα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ...

Comments are closed.