ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Τζορτζ Φλόιντ: Πανηγυρισμοί και δικαίωση στις ΗΠΑ για την καταδίκη του Ντέρεκ Σόβιν (pics, vids)

Facebook
Twitter
Το σύνθημα «I can’t breathe» (σ.σ. τα τελευταία λόγια του Τζορτζ Φλόιντ), που σηματοδότησε τις μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά της φυλετικής αδικίας, πέρασε στην ιστορία με την καταδίκη του Ντέρεκ Σόβιν, του αστυνομικού που με το γόνατό του, σκότωσε τον Αφροαμερικανό.

Ο Ντέρεκ Σόβιν κρίθηκε ένοχος και στις τρεις κατηγορίες εις βάρος του και περιμένει να μάθει, πλέον, το χρόνο παραμονής του στη φυλακή.

Παράλληλα, οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μετατράπηκαν σε εκδηλώσεις χαράς, με τον κόσμο να πανηγυρίζει και να αφαιρεί ένα γράμμα από τη φράση του αδικοχαμένου Τζορτζ Φλόιντ.

Το «I can breathe» είναι πλέον το trend στα social media, με το οποίο πλήθος Αμερικανών εκφράζει τον ενθουσιασμό του σε μια καταδίκη – ορόσημο, σύμφωνα με τα ΜΜΕ των ΗΠΑ, που θα βάλει νέα όρια, πιθανόν, στην υπέρμετρη βία των αστυνομικών κατά των Αφροαμερικανών.

Συγκινημένη παρακολούθησε την έκβαση της δίκης και η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ, με τον αδερφό του να αναφωνεί πως η μάχη που έδωσε για δικαιοσύνη, «μόλις ξεκίνησε», ενώ ο ανιψιός του θύματος, ο Μπράντον Γουίλιαμς, χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου ως «κρίσιμη στιγμή για την Αμερική» προσθέτοντας πως ήταν μια απόφαση που την όφειλε η δικαιοσύνη, αλλά και ότι ελπίζει για μια αλλαγή στο σύστημα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top