ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Β. ΣΑΜΟΥΡΗ: Άγγιξε το πρόβλημα της κακοποίησης γυναικών στην ουσία…

Facebook
Twitter

του Αχιλλέα Ροδίτη

Η Βίβιαν Σαμούρη άγγιξε την ουσία του προβλήματος αναφορικά με τις κακοποιημένες γυναίκες, μιλώντας την περασμένη Δευτέρα σε εκδήλωση για τη Βία κατά των Γυναικών.

Διότι αυτό που εν ολίγοις είπε, ήταν ότι πέρα από τα ευχολόγια και τη συμπαράσταση που καθένας εκφράζει αρκούμενος όμως μόνο σε μια ψυχολογική και ηθική υποστήριξη, χρειάζεται και η επίλυση του πρακτικού μέρους του όλου προβλήματος.

«Για να μπορέσει να φύγει μια γυναίκα από το κακοποιητικό περιβάλλον πρέπει να έχει δουλειά, πρέπει να στηριχτεί οικονομικά. Πρέπει να έχει σταθερό έδαφος και βοήθεια, ειδικά όταν έχει και παιδιά», τόνισε.

Εξηγώντας ότι αυτό είναι ένα μεγάλο «αγκάθι» στο θέμα, ένα τεράστιο εμπόδιο που λειτουργεί ως καθοριστικός παράγοντας για κάθε γυναίκα η οποία υφίσταται βίαιη συμπεριφορά από τον άνδρα της. «Είναι πολλές οι γυναίκες εκεί έξω που θέλουν να φύγουν, να γλιτώσουν, να αυτονομηθούν, αλλά δεν μπορούν. Και σκέφτονται τα παιδιά τους, πώς θα τα μεγαλώσουν. Ωραία τα λόγια, αλλά στην πράξη χωλαίνει το πράγμα. Διότι το πρώτο που κάνουν οι θύτες είναι να δημιουργούν εξάρτηση της γυναίκας από εκείνους», συμπλήρωσε.

Θεωρούμε λοιπόν πως έχει απόλυτο δίκιο να θίγει αυτήν την διάσταση. Διότι σε πολλές περιπτώσεις η οικονομική εξάρτηση των γυναικών από τους θύτες γίνεται τελικά το μεγάλο εμπόδιο για να αντλήσουν τη δύναμη και να βρουν το κουράγιο να δραπετεύσουν από την εφιαλτική κατάσταση στην οποία ζουν.

Ιδίως όταν υπάρχουν παιδιά που δε μπορούν να τα αφήσουν πίσω αλλά πρέπει να τα έχουν μαζί εξασφαλίζοντας τους ένα υγιές περιβάλλον. Αλλά άνεργες μητέρες που έχουν κακοποιηθεί, πώς θα πετύχουν την αλλαγή δίχως χρήμα στην τσέπη και χωρίς ίχνος προοπτικής;

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top