ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Βαλτιμόρη – Κατάρρευση γέφυρας: Εγκλωβισμένοι στο πλοίο παραμένουν οι 21 ναυτικοί του Dali

Facebook
Twitter
valtimori
Μετά τις ελεγχόμενες εκρήξεις που στέφθηκαν με επιτυχία για να διαχωριστεί το χτυπημένο φορτηγό πλοίο Dali από τα απομεινάρια της κατεστραμμένης γέφυρας Φράνσις Κέι στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, οι 21 ναυτικοί του που έχουν διασωθεί, δεν μπορούν να αποβιβαστούν και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους, παραμένοντας εκεί «παγιδευμένοι» από τις 26 Μαρτίου.

Τότε το φορτηγό πλοίο προσέκρουσε στη γέφυρα με αποτέλεσμα την κατάρρευσή της. Οι ναυτικοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στο πλοίο και περιμένουν να επαναπατριστούν, όπως μεταδίδει το BBC. Aπό αυτούς, οι 20 είναι Ινδοί κι ένας από τη Σρι Λάνκα.

Το βρετανικό δίκτυο υποστηρίζει ότι οι ναυτικοί θα πρέπει να παραμείνουν στο φορτηγό πλοίο για όσο διάστημα διαρκεί η έρευνα των αρχών για τα αίτια του δυστυχήματος. Όταν κατέρρευσε η γέφυρα, έξι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτήν εκείνη την ώρα, έχασαν τη ζωή τους και περίπου 4.000 τόνοι συντριμμιών κατέληξαν στον ποταμό Πατάπσκο.

Bridge Collapse Clean-up | Baltimore, Maryland USA | StreamTime LIVE

Οι αρχές έχουν ήδη απομακρύνει περίπου 6.000 τόνους χάλυβα και σκυροδέματος από την κατεστραμμένη γέφυρα. Υπολογίζουν ότι το σύνολο των συντριμμιών ανέρχεται σε 50.000 τόνους. Οι αλλεπάλληλες εκρήξεις έστειλαν κομμάτια της κάποτε εμβληματικής γέφυρας Φράνσις Σκοτ Κι της Βαλτιμόρης στα σκοτεινά νερά του ποταμού του Μέριλαντ, επτά εβδομάδες μετά την κατάρρευσή της.

Οι Αρχές και το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου ελπίζουν ότι με την κατεδάφιση θα ξεκινήσει η αρχή του τέλους μιας μακράς διαδικασίας που άφησε τους 21 άντρες που επέβαιναν παγιδευμένους και αποκομμένους από τον κόσμο, μακριά από τα σπίτια τους. Προς το παρόν, όμως παραμένει ασαφές το πότε οι ναυτικοί θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Το πλήρωμα δεν έχει καταφέρει να αποβιβαστεί λόγω περιορισμών στην έκδοση βίζας, όπως ενημέρωσε το FBI.

Το Dali, ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μήκους 289 μέτρων, βρισκόταν στην αρχή ενός ταξιδιού 27 ημερών από τη Βαλτιμόρη στη Σρι Λάνκα όταν χτύπησε τη γέφυρα, στέλνοντας χιλιάδες τόνους χάλυβα και τσιμέντου στον πάτο του ποταμού. Πριν από την ελεγχόμενη κατεδάφιση, ο ναύαρχος της ακτοφυλακής των ΗΠΑ, Shannon Gilreath, δήλωσε ότι το πλήρωμα θα παραμείνει κάτω από το κατάστρωμα, με ένα πυροσβεστικό πλήρωμα σε πλήρη ετοιμότητα.

Βίντεο από την στιγμή της κατάρρευσης:

Moment bridge collapses in Baltimore after cargo ship collision

Η κατάσταση για τους 21 ναυτικούς στο Dali είναι θλιβερή. Ο Joshua Messick, εκτελεστικός διευθυντής του Baltimore International Seafarers’ Center, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που εργάζεται για την προστασία των δικαιωμάτων των ναυτικών, εξηγεί ότι το πλήρωμα έχει μείνει σε μεγάλο βαθμό χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο για μερικές εβδομάδες αφού τα κινητά τους τηλέφωνα έχουν κατασχεθεί από το FBI στο πλαίσιο της έρευνας.

«Δεν μπορούν να κάνουν online τραπεζικές συναλλαγές. Δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους στο σπίτι. Δεν έχουν κανένα από τα δεδομένα τους ή τα στοιχεία επικοινωνίας κανενός, επομένως είναι πραγματικά απομονωμένοι αυτή τη στιγμή… Απλώς δεν μπορούν να απευθυνθούν στους ανθρώπους που χρειάζονται, ούτε καν να δουν φωτογραφίες των παιδιών τους πριν κοιμηθούν. Είναι πραγματικά μια θλιβερή κατάσταση», όπως επισημαίνει ο εκτελεστικός διευθυντής του Baltimore International Seafarers’ Center.

Video: Collapsed Baltimore bridge cleared with explosives

Προς το παρόν, στο πλήρωμα έχουν δοθεί κάρτες SIM και προσωρινά κινητά, σύμφωνα με τον Joshua Messick. Eπιπλέον, διάφορες κοινοτικές ομάδες και ιδιώτες έχουν στείλει στους ναυτικούς ινδικά σνακ και χειροποίητα παπλώματα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top