Βαριές κατηγορίες στους πέντε συλληφθέντες για το κύκλωμα με τις εισαγωγές από Κίνα – Ποια αδικήματα τους καταλογίζονται

Facebook
Twitter
limani-peiraia

Βαριές κατηγορίες αποδόθηκαν στους πέντε συλληφθέντες, οι οποίοι φέρονται να έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση εισαγωγής από την Κίνα, αποφεύγοντας τους τελωνειακούς δασμούς και τον ΦΠΑ.

Ειδικότερα, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε στους πέντε συλληφθέντες στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων είναι δύο τελωνειακοί υπάλληλοι, εκτελωνιστής και ιδιοκτήτες γραφείου εκτελωνισμού κατά περίπτωση περιλαμβάνει ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση σε βάρος των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού Δημοσίου, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση καθώς και λαθρεμπορία από κοινού σε βαθμό κακουργήματος.
Μετά την απαγγελία των κατηγοριών όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον Έλληνα ευρωπαίο ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία, για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Οι συγκεκριμένες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης «Καλυψώ» που οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Το κλιμάκιο των Ελλήνων εντεταλμένων εισαγγελέων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ερεύνησε επί μήνες τις παράνομες δραστηριότητες ενώ σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση των και έπαιξε το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ καθώς και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών που συνέδραμαν τις έρευνες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Στο πλαίσιο των ερευνών τους οι Έλληνες ευρωπαίοι εισαγγελείς δέσμευσαν περιουσιακά στοιχεία των κατηγορουμένων ενώ μόνο στους ιδιοκτήτες του γραφείου εκτελωνισμού κατασχέθηκαν σε μετρητά 3 εκατομμύρια ευρώ.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Κύλιση στην κορυφή