ΚΟΣΜΟΣ

Βαρκελώνη: « Πείραμα» με 5.000 θεατές σε συναυλία

barcelona synaulia
Λάτρεις της ροκ μουσικής παρέστησαν σε μια sold-out συναυλία το Σάββατο το βράδυ στη Βαρκελώνη, αφού είχαν κάνει rapid tests για Covid-19, σε μια δοκιμαστική μουσική παράσταση, που έγινε με την άδεια των αρχών και μπορεί να σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση των ζωντανών μουσικών εκδηλώσεων στην Ισπανία και πέραν αυτής.

Οι περίπου 5.000 θεατές στη συναυλία ήταν υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες, αλλά όχι να κρατούν κοινωνικές αποστάσεις και μπόρεσαν να χορέψουν, να αγκαλιαστούν και να τραγουδήσουν.

Τα τεστ πριν από τη συναυλία έγιναν σε τρεις τοποθεσίες της Βαρκελώνης και πραγματοποιήθηκαν από 80 μέλη νοσηλευτικού προσωπικού, που φορούσαν πλήρη ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό.

Μέχρι το μεσημέρι, τρία από τα 2.400 άτομα που είχαν ήδη εξεταστεί βρέθηκαν θετικά και ένα είχε έρθει σε επαφή με κρούσμα, οπότε δεν μπόρεσαν να παραστούν στη συναυλία και θα τους επιστραφούν τα χρήματα.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν τα αποτελέσματα των τεστ αντιγόνου μετά από 10 έως 15 λεπτά, μέσω μιας εφαρμογής στις συσκευές κινητών τηλεφώνων τους. Τα τεστ και μια μάσκα συμπεριλαμβάνονταν στην τιμή του εισιτηρίου.

Μετά από ένα χρόνο κοινωνικών αποστάσεων, οι θεατές χόρεψαν ο ένας δίπλα στον άλλο, τα χιλιάδες όμως πρόσωπα καλυμμένα με μάσκες, θύμιζαν πως η κατάσταση απέχει ακόμα από μια επιστροφή στην κανονικότητα.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ