ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης κατά Κυβέρνησης: «Φιάσκο η διαχείριση της πανδημίας»

varoufakis
«Φιάσκο» χαρακτήρισε νωρίτερα σήμερα τη συνολική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση ο Γιάνης Βαρουφάκης, επικεφαλής του ΜέΡΑ25 μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Τόνισε ότι το κόμμα του δεν διακατέχεται από αντιπολιτευτικό μένος γι’ αυτό και στήριξε επιλογές το πρώτο διάστημα, ωστόσο η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το περσινό καλοκαίρι για να προετοιμαστεί αλλά «πορευόταν με βάρκα την ελπίδα» και τώρα τα μέτρα που παίρνει είναι σπασμωδικά.

Ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε ότι το κράτος πετά στους πολίτες ένα self test για να πει ότι κάτι έκανε και δεν υπάρχει έλεγχος από κανέναν εάν όντως είναι αρνητικά ή όχι τα τεστ.

«Εάν απαιτήσεις αυτά τα χρήματα δεν θα τα πάρεις και θα κλείσουν και αυτά τα καταστήματα», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

Εξήγησε ότι εμπιστεύεται τους πολίτες, αλλά οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την πολιτεία και όταν υπάρχει κατάρρευση του κεφαλαίου εμπιστοσύνης «τελικά δεν εμπιστεύεται κανένας, κανέναν».

Για την πορεία της οικονομίας, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 προτείνει κουρέματα ιδιωτικού χρέους καθώς όπως είπε «δεν βοηθάνε οι αναστολές». Εξήγησε ότι μια τέτοια πολιτική συνιστά επένδυση αλλά και τον μόνο ρεαλιστικό τρόπο για να μειωθούν τα λουκέτα.

«Εάν απαιτήσεις αυτά τα χρήματα δεν θα τα πάρεις και θα κλείσουν και αυτά τα καταστήματα», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

You may also like

Comments are closed.