ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Βαρουφάκης: Στηρίζουμε τον Πελετίδη για δήμαρχο Πατρέων (ΒΙΝΤΕΟ)

1669967213162 1024x683 1
«Στηρίζουμε τον Πελετίδη γιατί αποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρξει μια ριζοσπαστική λαϊκή ενότητα πέραν κομματικών ορίων», δήλωσε ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25, Γιανης Βαρουφάκης για τον Δήμαρχο Πατρέων.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης για να συνομιλήσουν για τα προβλήματα της πόλης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης από την πλευρά του επισήμανε ότι αυτή η ιδιωτικομανία της σημερινής και των προηγούμενων μνημονιακών Κυβερνήσεων παραβλέπει το κοινωνικό κεφάλαιο των ανθρώπων ενώ επισήμανε πως όλα αυτά δεν συνιστούν απλώς ιδεοληψία της Κυβέρνησης, αλλά ότι με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα.

Γιατί αυτή τη στιγμή, και αυτό προέκυψε από την πρόσφατη ΚΕΔΕ -ο κ. Πελετίδης με ενημέρωσε για τα τεκταινόμενα εκεί-, είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε μία Κυβέρνηση που έτσι όπως έχει καταστρέψει το Δημόσιο μέσα από το αφήγημα του επιτελικού κράτους θέλει και επιτελικούς Δήμους. Γιατί θέλει Δήμους που να μην έχουν τη δυνατότητα με ιδίους πόρους να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες, να φτιάχνουν παιδικούς σταθμούς, να φτιάχνουν σχολεία, να φτιάχνουν δομές. Δεν τους δίνει τη δυνατότητα. Τους δίνει, υποτίθεται, μια έμμεση χρηματοδότηση με το κομμάτι, με το κεφάλι που αφαιρεί από το Δήμο τη δυνατότητα να προγραμματίσει, και αυτό είναι το τέλος του Δήμου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Πατρέων, τον Δήμαρχο Πελετίδη, εμείς στηρίζουμε τον συγκεκριμένο Συνδυασμό, τον συγκεκριμένο Δήμαρχο, θα το κάνουμε και στις επόμενες εκλογές. Θεωρούμε ότι η Πάτρα είναι μία πόλη που πάνω στις πλάτες της στηρίζεται η ελπίδα για μία επαναβιομηχάνιση της χώρας. Η νεκρή εγκαταλελειμμένη βιομηχανική ζώνη σηματοδοτεί αυτή τη στιγμή για εμάς αυτήν την χαμένη ευκαιρία αλλά και την ελπίδα ότι μπορούμε να φέρουμε νέες πράσινες τεχνολογίες στη χώρα, σε χώρους όπως η αποβιομηχανοποιημένη τέως βιομηχανική ζώνη της Πάτρας.

Ο Δήμαρχος, η κοινωνία το θέλουν, η Ελλάδα το έχει ανάγκη. Είναι ντροπή για την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ότι ούτε ένα ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν έχει πάει για πράσινες τεχνολογίες να παραχθούν ξανά σε βιομηχανικούς χώρους στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας”.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Βαρουφάκη για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο λαός της Πάτρας και ο Δήμος.

Ο Κ. Πελετίδης αναφέρθηκε στο ζήτημα της υποχρηματοδότησης, σημειώνοντας ότι ενώ ο Δήμος Πατρέων, με βάση τον Καλλικρατικό νόμο, δικαιούται να παίρνει 90 εκ. ευρώ το χρόνο χρηματοδότηση από το κράτος, τελικά παίρνει μόνο 24 εκ. ευρώ με αποτέλεσμα να βρίσκεται διαρκώς σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή αγωνίζεται και διεκδικεί τα ποσά που παρακρατούνται.
Είπε επίσης ότι η υποχρηματοδότηση με την απαγόρευση των προσλήψεων προσωπικού, που έχει επιβληθεί στους

Δήμους, συνθέτουν την πολιτική με την οποία θέλουν να οδηγήσουν τις δημοτικές υπηρεσίες σε χέρια ιδιωτών εργολάβων, με αποτέλεσμα ο λαός να πληρώνει και να ξαναπληρώνει για αγαθά και υπηρεσίες που δικαιούται να έχει δωρεάν, γιατί ήδη έχει πληρώσει με βαριά και άδικη άμεση και έμμεση φορολόγηση στο κράτος.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε, ακόμη, στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα της πόλη μας.

 

You may also like

Comments are closed.