ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΙΖΑΣ – Δήμαρχος Ναυπακτίας: Η “συνταγή” της επανεκλογής!

Facebook
Twitter
«Αποστρεφόμαστε την έπαρση, την αλαζονεία, τα μεγάλα λόγια χωρίς αντίκρισμα», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο επανεκλεγέντας Δήμαρχος Ναυπακτίας

 

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Ο Βασίλης Γκίζας είναι ο Δήμαρχος Ναυπακτίας που επανεξελέγη Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή με τον συνδυασμό του «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ», λαμβάνοντας 9.089 ψήφους και ποσοστό 48,75%, σε σύνολο 19.007 ψηφισάντων και 18.646 εγκύρων ψηφοδελτίων, με την συμμετοχή στις εκλογές αυτές να αγγίζει το αυξημένο ποσοστό του 55,64%.

Ο δεύτερος υποψήφιος Δήμαρχος, ο κ. Παναγιώτης Λουκόπουλος με την «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» έλαβε 7.247 ψήφους και ποσοστό 38,87%.

Για τον κ. Γκίζα η «Πολιτεία» έχει γράψει πολλές φορές. Για τα έργα του, την εμφανή αλλαγή που έχει πετύχει στην Ναύπακτο, την αισθητή εξωστρέφεια και το ότι επένδυσε στο να μπορεί η Ναύπακτος να δείξει πόσο «Αυτόφωτη» μπορεί να είναι, προσελκύοντας ακόμα και «αστέρια» της παγκόσμιας τέχνης, της πολιτικής και της επιστήμης.

Μέχρι και Πατρινούς που αγοράζουν σπίτια και εκτάσεις έχει προσελκύσει! Τι το καλύτερο, λοιπόν, από μία στοχευμένη συζήτηση μαζί του για το ποια είναι η «συνταγή» της επιτυχίας ενός εν ενεργεία Δημάρχου. Πώς μπορεί αν αποτάξει την «φθορά» της εξουσίας και να αποσπάσει επάξια  ένα νέο «ΝΑΙ» των συμπολιτών του.

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

  • Νίκη – θρίαμβος από την πρώτη Κυριακή. Ποιες σκέψεις πέρασαν απ’ το μυαλό σας εκείνη τη στιγμή βλέποντας την σαφή υπεροχή και αποδοχή; Ποια συναισθήματα σας κυρίευσαν;

Το γεγονός της καθαρής εντολής από την πρώτη Κυριακή, αλλά και το ότι για πρώτη φορά μετά το 1994 δήμαρχος ανανεώνει τη θητεία του στην Ναύπακτο,  αποτελεί για εμένα τιμή και ταυτόχρονα χρέος ώστε να συνεχίσω εργάζομαι μαζί με την ομάδα μου, με την ίδια υπευθυνότητα, σοβαρότητα και συνεργατικότητα για τον τόπο μας. Δεν μπορώ παρά να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το αποτέλεσμα των εκλογών και κυρίως για την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι συμπολίτες μου τόσο σε εμένα όσο και στην παράταξή μας, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε όσα δρομολογήσαμε έως σήμερα, αλλά και να υλοποιήσουμε όσα έχουμε θέσει ως στόχο για την επόμενη μέρα.

 

  • Τελικά, όμως, κατ’ εσάς ποια ήταν τα κριτήρια των ψηφοφόρων; Ένας δήμαρχος αγαπητός ως πρόσωπο; Ένας άνθρωπος που πρόβαλε καλύτερα την περιοχή προς τα έξω; Έργα; Τι;

Κατά την πρώτη μας θητεία ως δημοτική αρχή, με πνεύμα σύνθεσης και συνεργασίας, αθόρυβα και δημιουργικά, παράξαμε σημαντικό έργο, καθιστώντας τη Ναυπακτία επίκεντρο και μεταβάλλοντας ριζικά την εικόνα που είχε πριν από πολύ λίγα χρόνια. Επιδείξαμε πολιτικό πολιτισμό, δεν αναπαράγαμε την τοξικότητα και τη στείρα αντιπαράθεση, παρά το γεγονός ότι επανειλημμένως προκληθήκαμε.

Επιπλέον, η πόρτα του Δημαρχείου ήταν και παραμένει ανοικτή για κάθε πολίτη και πιστεύω ότι αυτή η αμεσότητα που έχουμε αναπτύξει βοηθάει πρωτίστως εμάς τους ίδιους.  Είναι σημαντικό να αφουγκράζεσαι την κοινωνία και να μην απομακρύνεσαι από αυτή.  Δεν είναι τυχαίο ότι οι 55 από τους συνολικά 66 εν ενεργεία Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου Ναυπακτίας συστρατεύτηκαν μαζί μας.  Καθ’ όλη τη διάρκεια των τεσσάρων ετών της πρώτης θητείας μας συνεργαστήκαμε εξαιρετικά.

Το ψηφοδέλτιό μας ήταν ευρύτατο, δυναμικό και το πλέον αξιόλογο από κάθε άποψη.  Ενισχύθηκε σημαντικά από νέα στελέχη, άξιους και δραστήριους συμπολίτες μας που είτε διαθέτουν εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση είτε είναι νέοι που επιθυμούν να προσφέρουν. Η κοινωνία της Ναυπακτίας συνεκτίμησε όλα τα παραπάνω δίνοντάς μας ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή.

 

  • Θα πει κάποιος ότι σε μια πόλη, μικρή σαν τη Ναύπακτο, μπορείς σχετικά εύκολα να πραγματοποιήσεις αλλαγές. Είναι όμως αυτό αλήθεια; Ή τελικά όσο πιο μικρός ένας δήμος, τόσο δυσκολότερο γίνεται η αποστολή, καθώς το μπάτζετ είναι πιο περιορισμένο;

giZas moto 1

Ο Δήμος Ναυπακτίας δεν είναι μόνο η Ναύπακτος.  Οι συνολικά έξι Δημοτικές Ενότητες του δήμου μας, Ναύπακτος, Αντίρριο, Χάλκεια, Αποδοτία, Πυλήνη, Πλάτανος, έχουν η καθεμία ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και διαφορετικές ανάγκες μεταξύ τους.  Αυτό λοιπόν, που επιδιώξαμε από την πρώτη κιόλας ημέρα, ήταν να εστιάσουμε στα ξεχωριστά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε περιοχή ώστε να μην υπάρχουν διαχωρισμοί.

Δεν υπάρχει εύκολο και δύσκολο σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτό που υπάρχει είναι βούληση, θέληση, στόχευση, συνεργασία και άμεση επικοινωνία με τους κατοίκους και τους Προέδρους, ιδιαίτερα ως προς τη διαχείριση των Τεχνικών Προγραμμάτων, αλλά και των έργων τα οποία θέτουμε σε προτεραιότητα.  Με αυτό τον τρόπο πορευτήκαμε έως σήμερα, αυτό επιβράβευσαν στην κάλπη οι συμπολίτες μας και με αυτό τον τρόπο έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε να πορευόμαστε.

 

  • Πέστε μας ποιο είναι το ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ για την επόμενη θητεία που είστε σίγουρος ότι θα κερδηθεί;

Καταρχάς να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συμπολιτών μας με σύνεση και πνεύμα ομαδικότητας, όπως πράξαμε και έως σήμερα.  Θέλουμε η Ναυπακτία να παραμείνει σε τροχιά ανάπτυξης και εξωστρέφειας ώστε ο κάθε συμπολίτης μας να είναι περήφανος για τον τόπο του και ο κάθε επισκέπτης μας να βιώνει μία ξεχωριστή εμπειρία που θα τον κάνει να θέλει να επιστρέψει και πάλι.

Έχουμε ήδη οραματιστεί την επόμενη μέρα και έχουμε ήδη δρομολογήσει σημαντικές παρεμβάσεις που θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη του Δήμου μας.  Οι παρεμβάσεις αφορούν κατά κύριο λόγο το κυκλοφοριακό, τα έργα περιβάλλοντος, την εξωστρέφεια και την κοινωνική αλληλεγγύη.

 

  • Αν κάτι θέλετε να μείνει από αυτή τη συνέντευξη, ως μήνυμα σας, ποιο είναι αυτό;

Αν χαίρομαι και είμαι υπερήφανος για κάτι, αυτό είναι ότι οι συμπολίτες μου επέδειξαν ωριμότητα και επιβράβευσαν τη νηφαλιότητα και τον πολιτικό πολιτισμό.  Θεωρώ ότι ευρύτερα ως κοινωνία, αντιμετωπίζουμε πλέον τα πράγματα με έναν πιο ώριμο, νηφάλιο και λιγότερο θορυβώδη τρόπο.  Αποστρεφόμαστε την έπαρση, την αλαζονεία, τα μεγάλα λόγια χωρίς αντίκρισμα και επιθυμούμε την παραγωγή έργου σε όλα τα επίπεδα.

Και το μήνυμά μου είναι αυτό ακριβώς.  Ότι ως δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε να διατηρούμε χαμηλούς τόνους, να παράγουμε έργο και να βρισκόμαστε δίπλα στον κάθε συμπολίτη μας, πάντα προς όφελος της Ναυπακτίας.  Η Ναυπακτία κοιτάζει μόνο μπροστά ατενίζονας με σιγουριά την επόμενη μέρα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

0016 1

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top